Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Kukkakuosin ylistys

Voiko olla mitään ihanampaa kuin kevät? No, ehkä kesä, mutta sitä odotellessa ihaninta, mitä tiedän, ovat aurinkoiset kevätpäivät.

Turun puutarhamessuilla on koivuilla jo hennonvihreät lehdet ja tulppaanit ja narsissit ja esikot räiskyvät kukkamekoissaan. Se, jos mikä, saa ihmisen hullaantumaan ja ajattelemaan, että nyt pitää päästä puutarhaan kuopsuttamaan uusissa, tyylikkäissä puutarhavetimissä.

Tsirp tsirp! Secret Gardenin valikoimasta löytyi somat kukkahousut ja fleecetakki.  Kuva: Sara Randsten.
Tsirp tsirp! Secret Gardenin valikoimasta löytyy muun muassa somat kukkahousut ja fleecetakki. Kuva: Sara Randströn.

Löysin messuilta pikkuruisen vaateliikkeen, jonka tyyli viehätti minua kovin. Secret Gardenin varsinainen myymälä sijaitsee Fiskarsissa, mutta tuotteita voi tilata myös netin välityksellä. Liike myy ruotsalaisen Garden Girl-tuotemerkin vaatteita, harvinaisia siemeniä sekä muita pienten eurooppalaisten perheyritysten puutarhatuotteita.

Kukkakuosiset työhuosut vetivät minua puoleensa. Sovitin vaaleita, mutta tumman suklaan ruskeat olivat ehkä vielä kauniimmat. Valikoimissa oli myös monenlaisia hauskoja ja käytännöllisiä esiliinoja sekä jalkineita, laukkuja, hanskoja ja hattuja.

Hattu suojaa auringon paahteelta ja täydentää asun. Kuva: Sara Randström.
Hattu suojaa auringon paahteelta ja täydentää asun. Kuva: Sara Randström.

Tuorlassa puutarhurin opintojaan viimeistelevä Emma Korhonen sovitti vihreää työliiviä sekä erilaisia hattuja. Punaisella laajalierisellä hatulla oli helma, joka ulottui pitkälle niskaan. En ole ihan varma onko helma lähinnä kaunis, vaiko käytännöllinen. Ehkä sitä täytyy joskus testata.

Punainen hattu puki kauniisti Emma Korhosta. Kuva: Meri Rawstorne.

IMG_0797
Punainen hattu puki kauniisti Emma Korhosta. Sara Randström oli pukeutunut denimiin ja valkoiseen. Kuvat: Meri Rawstorne.

Putiikin hengetär Sara Randström oli valinnut ylleen hauskan farkkukankaisen esiliinan ja sen alle samaa tyyliä edustavan valkoisen paidan.

Kotona vähän harmitti, etten tullut hankkineeksi yhtään vaatetta. Kotiin viemisinä ostin kipukoukun, tulista chilimaustetta sekä kaksi chilintaimea Päiville, jonka luokse Hilma pääsi viikonloppuhoitoon. Ja siitä olen ylpeä, että pystyin vastustamaan metrilakun kiusausta tällä kertaa. Se on paha paheeni.

Itse puutarhamessuista täytyy sanoa, että olipa mukava reissu! Sinne ehtii vielä huomenna, suosittelen lämpimästi! Messut ovat tehokas lääke harmaan arjen karkotukseen.

Tulppaanit

 

Yksi vastaus artikkeliin “Kukkakuosin ylistys”

  1. Mari Makunen

    Lue seuraava kirjoitus koskien Secret Garden nettikauppaa: Secret Garden nettikauppa-Naisten muoti – Suomi 24 Keskustelut. Terveisin huijatuksi tullut tilaaja 2015


Kommentoi