Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Kohti uusia tanssiaskelia

On monta hyvää syytä tanssia. Parhaat jätän kertomatta, ne jääkööt kunkin itse oivallettaviksi.

Tanssimaan opettelu vaatii sitkeyttä, mutta lupaan, että vaivannäkö palkitaan! Ei ole mitään parempaa, kuin pikkuhiljaa huomata tanssin sujuvan. Siihen voi mennä päiviä, viikkoja tai vuosia, mutta jossain vaiheessa se tapahtuu. Eräänä päivänä huomaat, ettei sinun tarvitse enää laskea rytmiä tai miettiä mihin jalkasi milloinkin laitat. Voit keskittyä musiikintulkintaan.

Minun mielestäni tanssitaito on osa yleissivistystä. Paritanssia opetetaan jo alakoulussa. Olen openurani aikana opettanut tanssia sadoille pikkuoppilaille. Kun lapset pääsevät pojasta tai tytöstä kiinni pitämisen kynnyksen yli, on tanssiminen heidän mielestään pääsääntöisesti hauskaa.

Lukiossa tanssittavat vanhojentanssit ovat iso juttu nekin. Käsi ylös, joka muistaa, kuinka paljon aikaa ja eforttia niihin satsattiin – ja kuinka jännää ja kutkuttavaa se oli.

Yksi tanssin parhaista puolista on se, että sitä voi harrastaa niin kauan, kuin tolpillaan pysyy. Siihen ei tule liian vanhaksi, pikemminkin meno muuttuu vuosi vuodelta elegantimmaksi. Tanssi myös ylläpitää fyysistä, henkistä sekä sosiaalista vireyttä ja elinvoimaa.

Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella tanssimaan, eikä toivottomia tapauksia ole. Opettelu ei vaadi muuta, kuin peräänantamattomuutta.

Eikä tanssija ole koskaan täysinoppinut. Aina löytyy uusia haasteita ja tanssilajeja, joissa olet aloittelija jälleen. Se, jos mikä, pitää mielen nöyränä.

Minä aion ensi viikolla kokeilla muun muassa Kizombaa ja Boogi Woogieta Valasrannan tanssileirillä. Arvostan leirin huipputason opetusta. Siellä on hauskaa, vaikka jalkoja särkee. Paikka on kaunis, ihmiset mukavia. Mukaan voi tulla, vaikkei olisi minkäänlaista tanssikokemusta. Suosittelen leiriä lämpimästi kaikille tanssitaidosta haaveileville!

Moni on ehkä vuosia halunnut oppia tanssimaan, muttei rohkene lähteä parketeille ilman paria. Hyvä uutinen on, ettei paria tarvitse olla omasta takaa. Tanssikursseilla on jatkuva parinvaihto. Jokaiselle löytyy pari. Alkutaipaleella eri parien kanssa harjoittelu on jopa varsin suositeltavaa. Jokaiselta oppii jotain, eikä tarvitse jäädä oman puolison kanssa kinaamaan siitä, kumpi on huonompi, sillä tanssijat ovat iloista porukkaa.

 

 

 

 

 

Kommentoi