Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Kesän kätevimmät

Kesän kätevimmät kengät eivät ole uudet lenkkarini. Mukavimmat ne voivat olla, mutta kätevyydessä vanhat kunnon puukkarit peittoavat ne mennen tullen. Ensinnäkin ne on helppo työntää jalkaan. Toisekseen ne ovat hyvin ilmastoidut, niissä ei tule kuuma, eivätkä ne purista. Hiertää ne kyllä voivat pitkillä kävelymatkoilla.

Silloin kun minä oli teini olivat puukkarit muotia. Olen tehnyt tallitöitä, ratsastanut, pyöräillyt, shoppaillut, käynyt koulua ja hengaillut kaverieden kanssa puukkareissa.

Monta vuotta on kulunut harmitellen sitä, kuinka aitoja puusta ja nahkasta tehtyjä puukkareita on vaikea löytää. Modernien puukkari-imitaatioiden pohjat on tehty muovista, eivätkä ne kopise yhtä majesteettisesti, kuin kunnon puiset.

Tänä kesänä löysin ihka-aidot puupohjaiset ruotsalaiset. Ihan mahtavaa! Niillä olen nyt kopistellut menemään kotosalla ja kaupungissa huolimatta siitä, että toiset pitävät niitä järkyttävän tyylittöminä.

Tarinan opetus on, että jokaisen kuuluu pitää kiinni siitä, mistä itse pitää. Kaikkia ei voi miellyttää, vaikka mitä tekisi, joten luopukaamme edes yrittämästä. Ollaan sellaisia kuin ollaan. Käytetään juuri sellaisia kenkiä, kuin itselle sopii.

Minä käytän puukkareitani, trallalaa!

 

Kommentoi