Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Kenkien kauneuskilpailut

Kyllä kengän tärkein ominaisuus on kauneus, ei voi mitään. Olen tällä viikolla valokuvannut kenkiäni monelta kantilta ja tullut siihen lopputulokseen, että minusta voi vielä kehittyä kenkäfriikki.

Villitys sai lisäpontta Cinderella-elokuvasta, jossa itkin kuin vesiputous. Tytär lohdutteli. Hänen mielestään se ei ollut kovin surullinen. Minä itkin ensin ihmisten pahuutta ja lopulta onnesta, kun prinssi löysi prinsessansa.

Eniten käytössä kuluneet kenkäni ovat harmaat maastokengät, mutta niiden näkemisestä tuskin olisi iloa kenenkään silmälle. Sen sijaan uudet mustat bootsit ovat varsin kuvaukselliset. Vai mitä?

Kuva: Lavinia Rawstorne
Kuva: Lavinia Rawstorne.

Olen kenkien ja vaatteiden suhteen sitä mieltä, että laatuun kannattaa satsata. Ostan mieluiten hyvää harvoin ja harkiten. Kymmenen vuotta palvellut vaate ei ole kaapissani mikään harvinaisuus. Tai ehkä tällä hetkellä on, sillä tein suuren inventaarion vaatehuoneessani hiihtolomalla. Myönnetään, että olen ehtinyt jo kaivata tiettyjä lemppareita, jotka vein pois. En ihan ymmärrä, millä logiikalla puuhasin, mutta tilaa sentään tuli. Toivottavasti löydän uusia lemppareita tilalle.

Nämä ruskeat nahkanilkkurit eivät ovat hankinta ainakin neljän vuoden takaa. Klassikot kestävät aikaa ja kovaa käyttöä. Kuva: Meri Rawstorne.
Ruskeat nahkanilkkurit ovat hankinta ainakin neljän vuoden takaa. Klassikot kestävät aikaa. Kuva: Meri Rawstorne.

Keväinen auringonpaistepäivä houkutteli puron varteen. En koskaan kyllästy kuuntelemaan metsäpuron solinaa. Katso miten valo ja varjo kisailevat veden kalvolla!

Vain Tuhkimo puuttuu. Kuva: Meri Rawstorne.
Hei prinssi, tämä kenkä sopii vain minun jalkaani! Kuva: Meri Rawstorne.
Ei tarjennut ilman sukkaa. Kuva: Meri Rawstorne.
Gladiaattori ei tarjennut ilman sukkia. Kuva: Meri Rawstorne.

Eivät pääse ihanaiset korkkarini käytössä kulumaan. On nimittäin täyttä kidutusta kipsutella niillä päivä koulun käytävillä ja välituntivalvonnoissa. Huh! Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin ehkä kengän vielä kauneuttakin tärkeämpi ominaisuus on käyttömukavuus, se, ettei mistään paina, eikä purista.

Kuulukoon viides vinkkini niin, ettei anneta kengän puristaa.

Kuva: Lavinia Rawstorne.
Kuva: Lavinia Rawstorne.

Kommentoi