Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Kellohelma heilahtaa

Työn uuvuttama virkanainen. Tukkakin sekaisin.
Työn uuvuttama virkanainen. Tukkakin sekaisin.

Maalaiskaupungin muoti ei muutu kovin nopeasti. Elämme edelleen 1950-lukua. Ainakin kesäaikaan Esakallion, Ämyrin ja Teeriharjun tanssilavoilla.

Talkoolaisjärjestysmiehen virka-asussani Esakallion tanssilavalla katselen kaihoisasti tanssilattian suuntaan. Ovella rannekkeita tarkastaessani ehdin rekisteröimään jokaisen mekon. Ja myönnetään, että laitan niitä mielessäni kauneusjärjestykseen.

Useimmiten pidän eniten värikkäistä mekoista, toisinaan taas klassisen tyylikkäista pikkumustista. Tärkeintä on, että mekko sopii kantajansa persoonaan ja tuo vartalon parhaat puolet esiin.

Uskokaa tai älkää, kellohelmat pukevat myös iäkkäämpiä naishenkilöitä!

Siitä nostan hattua meille maalaiseläjille, että uskallamme heittäytyä ilottelemaan ilman alkoholia! Mitä näyttävämpi mekko, sitä leveämpi hymy, niin se menee.

Iloisesti keinahtelevat hameenhelmat saavat ihmisen hyvälle tuulelle, kuten huomaatte kuvien vakavahkon virkanaisen kohdalla.

Eiffel-tornin juurella koiraa ulkoiluttamassa?
Mademoiselle Eiffel-tornin juurella koiraa ulkoiluttamassa?

Olen ollut huomaavinani, että miesten mielestä hauskinta hameenhelmoissa on se, että ne nousevat daamia pyörittäessä paljastaen pitkän pätkän jalkaa. Voin kyllä olla väärässä.

Kellohelmoja on sekä mekkomallisia että puolihameita. Värien ja kuosien kirjo on laaja. Jos ihmettelette, mistä niitä saa, voin paljastaa, että maalaiskaupungistani Somerolta Muotiputiikki Helmestä. Voi saada muualtakin, mutta tämän putiikin palvelusta pidän erityisesti. Ihminen lähtee sieltä kotiin varsin tyytyväisenä itseensä ja ulkonäköönsä.

Maalaiskaupungissa nostalgiameininki on mennyt niin pitkälle, että toukokuussa täällä järjestetään kokonainen Nostalgiaviikko. Tyylikkäintä viikon ohjelmassa on se, että hengessä on mukana koko yhteisö seurakuntaa myöten. Kirkossa nimittäin järjestetään nostalgiamessu helatorstaina.

Noh. seuraavaksi ehkä mietit, miten 1950-luvulla tanssittiin. Ohessa pieni näyte.

Että tällaisia tällä kertaa. Nyt en heti keksi mitään viisasta vinkkiä, mutta sanotaan vaikka, että jokaisen kannattaa kokeilla kellohelmaa.

Helman alta paljastuu musta tyllialushame.
Helman alta paljastuu musta tyllialushame.

Kommentoi