Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Jouluna ei kenenkään kuuluisi olla yksin

Maalaiskaupungin kirkon penkit olivat lähes ääriään myöden täynnä paljon ennen h-hetkeä. Laura Voutilaisen ja pianisti Jouni Someron  joulukonsertti oli houkutellut paljon musiikin- ja lämpimän joulutunnelman ystäviä paikalle.

Moni ei ehkä tiedä, että Laura Voutilainen aloitti musiikin opiskelun sellotunneilla. Illan konserttiyleisöllä oli harvinainen etuoikeus kuulla laulajaa myös sellistinä. Toivo Kuulan säveltämällä Sanattomalla laululla on erikoinen syntyhistoria silläkin. Poikamies-kapellimestari oli kutsuttu viettämään joulua ystävien luokse, eikä hän oikein tiennyt, mitä viedä joululahjaksi. Hän päätti lopulta tehdä sitä, mitä parhaiten osaa, eli musiikkia. Niin syntyi Sanaton laulu, jonka Laura Voutilainen soitti sellollaan pianon säestyksellä.

Konsertin alkuosan laulut olivat tuttuja, vanhoja, perinteisiä, rakastettuja joululauluja, joilla laulajan mukaan laitettiin joulut sydämeen. Laura Voutilaiselle joulu on ennenkaikkea valon juhlaa. Kenenkään ei kuuluisi olla yksin jouluna. Jokaiselle löytyy ystävä. Jollei marketin kassajonosta, niin ainakin seimen luota.

– Tällaisen eripuraisen maailmantilanteen aikana joulusta sydämessä voisi olla apua, laulaja ajattelee toivoen, että joulu saisi jäädä ainakin konserttiyleisön sydämiin.

 

Kommentoi