Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Hätä keinot keksii!

Aa, olipa ihanat juhlat lauantaina! Yksi niitä elämän tähtihetkiä, joista jää paljon kuvamuistoja.

Valmistautuminen ei tosin tälläkään kertaa sujunut ihan ongelmitta. Mekkodilemmani päättyi niin, että tyttären kehoituksesta laitoin sittenkin sen sinisen mekon, vaikka niin uhosin, etten sitä ainakaan valitse juhlamekoksi. Ja myönnetään, että loppujenlopuksi se oli ihan nappi valinta. Ei liikaa paljasta pintaa, joka voi olla aika vaivaannuttavaa. Se oli oikein hyvä valokuvaajan, kuskin ja juoksutytön virka-asu.

Noh sitten vielä eiköhän juhla-aamuna säärtäni komistanut valtava kahvakuula-, jalkapallo- tai mikälie mustelma. Ihan kunnon kämmenen kokoinen. Hetken mietin kuumeisesti, miten saan sen peittoon nudenväristen sukkahousujen alle. Ei toivoakaan. Ei auttanut muu, kuin uusia minulle jo tavaramerkiksi muodostunut tyylivirhe sukkahousuvalintojen saralla. Tumma sininen peitti mukavasti mustelman, olkoonkin, että näytti hieman omaperäiseltä remmikorkkarien parina.

Meikkiin ei myöskään jäänyt paljon aikaa. Heräsimme 5.45. Minä ja Lavinia Linnean Tampereen asunnon sohvalta. Aikaa oli tunti, sillä kampaaja oli varattu kello 7.00. Värkkäilimme ylioppilaan tekoripsiä paikoilleen. Ehdin juuri ja juuri vähän kihartaa hiuksia ja laittaa huulipunaa ennen lähtöä. Perusteellisempi ehostus oli määrä tehdä Linnean kampaajan aikana.

Aamuvirkku kampaaja ja kammattava Studio WoManissa.
Aamuvirkku kampaaja ja kammattava Studio WoManissa. Kuva: Meri Rawstorne.

Mutta ylimääräistä peiliä, jonka eteen olisi voinut parkkeerata, ei ollut. Ja muutenkin siinä välissä piti vielä kaasutella hakemaan ruusut kukkakaupasta, joten päivän ehostukseksi jäi huulipuna sekä ihanat Pirjetta Lehtisen Mäkelän Parturi-Kampaamossa Somerolla loihtimat kultakutrit.

Varsinainen lakkiaistilaisuus Sammon keskuslukiossa alkoi 8.30 ja siitä eteenpäin päivä olikin yhtä juhlaa. Ihanaa, mahtavaa, ikimuistoista! Valokuvaajan unelmasää, lämmin tyyni pilvipouta. Ylioppilaskaan ei palellut pikkumekossaan

Terveisiä kaikille rakkaille omille ja vieraille! Oli ihan huippukivaa nähdä pitkästä aikaa!

Kyllä minä sentään rakastan perhejuhlia!

Taistelijaa vaille kaikki lapset kainalossa.
Taistelijaa vaille kaikki lapset kainalossa. Kuva: Ari Suominen.

Kommentoi