Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Do-Dadseja Boogieladossa

Epäilen, että minusta on vaivihkaa kehittynyt autoharrastaja. Mikä vauhtiviikonloppu takana! Wow!

Olkapäitä jomottaa, mutta fiilis on mahtava. Räyskälä Vintage Drags-kiihdytysajot onnistuivat yli odotusten!

Kylmänkoleinen perjantai-ilta Räyskälän lentokentällä olisi voinut vetää mielen matalaksi, muttei vetänyt, koska talkooporukalla oli erinomainen tekemisen meininki, joka tempasi mukaansa myös hieman epävarman lähettäjänalun. Ohjeita, neuvoja, vinkkejä, kehotuksia ja rohkaisua sateli. Hyvin se menisi, stage ja show olisi minun. Siis mitä? Kääk! Minun, joka ymmärtää autokilpailuista takuulla vähemmän kuin keskivertosuomalainen?

Päätin, etten murehdi, enkä ressaa. Tilanteeseen kuin tilanteeseen pitää vaan mennä hyvin levänneenä, vatsa täynnä. Sillä tekniikalla olen elämästä tähän mennessä selvinnyt, joten selviäisin tästäkin.

Ja ihan uskomattoman upea kokemus siitä syntyi!

Mikä fiilis!
Mikä fiilis! Kuva: Sampo Sakari Korhonen.

Sain tehdä töitä ammattitaitoisen ratahenkilökunnan kanssa, joka ohjasi minua isällisin ottein. Kun tekniikan hiffasi, alkoi homma luistaa ihan mukavasti ja aikaa jäi säästä, seurasta, tapahtumasta, kumin kärystä sekä vauhdin hurmasta nautiskeluun.

Homma hanskassa. Kuva: Harri Koste.

Viivoilla. Kuva: Harri Koste.
Hommat hanskassa. Kuvat: Harri Koste.

Jos päivästä jotain jäi puuttumaan, oli se oman kaasujalan kihelmöinti – tai siis sitä ei puuttunut. Olisi tottavie ollut mahtavaa päästä posottamaan urku auki suoraa baanaa ilman poliisin tai vastaantulijan vaaraa. Ja olisi jonkun kisa-autonkin kyytiin ollut mahtava päästä!

Toinen, mitä ihan vähän kaipasin oli kuvauspuuhat. Niissä tosin otin revanssin illalla, kun rauhallinen lauma autoja lepäili Mustialan vehreiden lehväkattojen alla.

Ja silmä lepää. Kuvat: Meri Rawstorne.
Silmä lepää. Kuvat: Meri Rawstorne.

Ihan kaikkein parasta, mahtavinta ja ihaninta viikonlopussa olivat silti ihmiset. Sain monta uutta Do-Dads-ystävää – tai isoveljeä, joiksi heidät ristin. Opin, että näissä autopiireissä liikkuu paljon hauskoja ja mielenkiintoisia taiteilijapersoonia. Nähdään, kuullaan ja nauretaan taas!

Tai no. Kyllä minulta yksi autopari pääsi karkaamaan. Kuvat: Hannu Silvennoinen.
Tai no, myönnetään. Kyllä minulta yksi autopari pääsi karkaamaan. Kuvat: Hannu Silvennoinen.

Hyppää kyytiin!

Finalistit lähtöviivalla. Kuva: Tarja Petrell.
Finalistit lähtöviivalla. Kuva: Tarja Petrell.

 

 

Kommentoi