Lipitär polulla Jukolaan

BLOGIT | Lipitär polulla Jukolaan

(Arvonta)voitto kotiin!

Bloggarina sain kutsun jokin aika sitten jäjestettyyn Aurinko ja iho-tapahtumaan. Tapahtumaa järjestivät Neo ja Itäharjun ihopalvelu.

Tapahtumassa oli mahdollista kuvauttaa ihonsa jollain hienolla laitteella, joka kuvasi ihon eri aallonpituuksien valossa ja näytti siten myös pintaa syvemmältä ihon kerrokset. (Koneen nimi taisi olla Visia tai jotain sinne päin.) Lopuksi kone analysoi ihon kunnon ja hoitotarpeen. Sain ilokseni kuulla, että ihoni on loistavassa kunnossa muihin saman ikäisiin nähden! Tutkimus ei ollut mitenkään pelottava eikä kestänyt kuin 10-15 minuuttia ja asiantuntijan luokse sai tapahtumassa mennä vain, aikaa ei tarvinnut varata etukäteen. Oli hauska kokemus, vaikka jo etukäteen osasin aavistaa ihoni olevan hyvässä kunnossa pientä kuivuutta ja epäpuhtautta lukuunottamatta.

Kävin myös kuuntelemassa ihotautilääkärin luennon auringon aiheuttamista haitoista. Luennosta vakuuttuneena haluan myös muistuttaa, että auringossa ei kannata olla kauaa ja kannattaa aina suojata iho joko vaatteilla tai aurinkorasvalla. Kasvoissa iho on herkintä ja aurinko ja rusketus aiheuttavat ryppyjä. Ihoaan kannattaa varsinkin vanhempana tarkkailla ja käydä lääkärissä, jos huomaa radikaaleja muutoksia ihollaan. Olen itse myös huomannut, että ulkona liikkuessa ruskettuu paremmin, kuin jos ottaa aurinkoa makaamalla maassa. Siksi myös liikkuessa on tärkeää käyttää aurinkorasvaa, vaikka ajattelisikin, että vain hikoilee sen kaiken pois. Pieni terve rusketus on ihan hyvä, mutta palaminen on aina merkki vauriosta!

Sain Aurinko ja iho- tapahtumasta paljon kivoja pikku näytteitä aurinkorasvoista ja osallistuin myös arvontaan, jossa oli paljon eri palkintoja. Minulla oli hyvä tuuri, sillä satuin voittamaan kolme isoa pulloa vartaloaurinkorasvoja La Roche-Posaylta! Netistä selaamalla arvioin niiden arvoksi noin 60€. Kyllähän nyt kelpaa suojautua UV-säteilyltä!

Tapahtumassa viisastuneena käytänkin nyt aina aurinkovoidetta ulkona, sillä en toki halua vahingoittaa ihoani, enkä varsinkaan saada ryppyjä siitä! Aurinkorasvaa on myös siksi ihana käyttää, että se kosteuttaa samalla ihoa ja tuoksu tuo mieleen kesän ja lämmön. Aurinkorasvalla olen jo aiemminkin fiilistellyt talvisin, kun on ikävä aurinkoa ja kesää. Voiteen tuoksussa on ehdottoman vahva muistojälki!

Aurinkoista kesää toivottaen, Titta

 

Kommentoi