Liikunta

LIIKUNTA | Katariina Norontaus |

Unelmien liikuntapäivänä voi kyykätä ja patsastella jokirannassa

Unelmien liikuntapäivä järjestetään taas keskiviikkona. Turussa ja lähiseudullakin on tarjolla monenlaista tapahtumaa.

Liikuntalääketieteen Paavo Nurmi -keskus osallistuu Unelmien liikuntapäivään patsastelu- ja kyykkäystempauksella.
– Kaikki pienikin liike edistää terveyttä. Sen ei tarvitse olla mitään ihmeellisiä tekoja, vaan pienet arkiset valinnat tekevät hyvää, muistuttaa tempausta yhdessä työharjoittelija Venla Laihon kanssa koordinoiva Sini Nurmi.

Paavo Nurmi -keskuksen tiimiltä voi noutaa Turun kaupungin kulttuurikuntoilun patsastelureittikartan Kirjastosillan kupeessa, Läntisen Rantakadun puolella sijaitsevalta aktiviteettipisteeltä klo 15–17.30 välisenä aikana. Kartalta valitaan kävelykohteeksi patsas tai useampia.
– Olemme järjestäneet kulttuurikuntoilukävelyjä omille ryhmillemme. Siitä tuli idea, että miksei tuotaisi sitä muillekin, Nurmi kertoo.

Löydetystä patsaasta otetaan kuva, tai selfie sen kanssa, ja palataan näyttämään valokuvatodiste Kirjastosillalle. Patsaskuvien tunnisteet Facebookissa ja Instagramissa ovat #PNKpatsastelu ja #paavonurmikeskus.

”Kyykkääminen on helppo ja nopea toteuttaa, eikä vaadi erityisiä välineitä.”

Aktiviteettipisteen toinen toiminto on kyykkyhaaste. Tavoitteena on kerätä Paavo Nurmi -keskuksen 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 60 x 60 eli yhteensä 3 600 kyykkyä.
– Kyykkyhaasteeseen on helppo osallistua ihan ohi kulkiessa, ja aivan kuka tahansa pystyy siihen. Viisikin kyykkyä riittää mainiosti, tai miksei kuusikymmentä täyteen, jos kuntoa riittää.
– Kyykkääminen on helppo ja nopea toteuttaa, eikä vaadi erityisiä välineitä. Sitä voi tehdä missä tahansa, vaikka työpäivän aikana kymmenen kyykkyä tunnin välein, Nurmi kehuu lihaskuntoa ja verenkiertoa edistävään liikkeen etuja.

Kaikille patsasteluun ja kyykkyhaasteeseen osallistuville on luvassa pieni yllätyspalkinto heti paikan päällä. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan elokuvalippu ja juomapullo. Myös paras selfie palkitaan samalla tavalla.

Unelmien liikuntapäivää vietetään keskiviikkona 10.5.

Muita tapahtumia Turun seudulla

  • Turun Naisvoimistelijat ry, avoimet ovet
  • Touhula-päiväkodit, 100 pomppua Hansatorilla
  • Unelmien liikuntapäivä M&M Kuntotalolla, avoimet ovet
  • Kaarinan apteekki – terveyttä ja liikettä
  • Turun Seudun Nivelyhdistys ry – Unelmien perinteiset pihaleikit
  • Campus street -suunnistus
  • Turun Pyrkivä ry:n voimistelujaosto – Naruhyppelyä
  • Unelmien liikuntapäivä Movet Kuntokeskuksessa, avoimet ovet

Lisätietoja ja enemmän tapahtumia löydät Unelmien liikuntapäivä -verkkosivulta.

Kommentoi