Liikunta

LIIKUNTA | Turun Sanomat |

Turkulaiset haastetaan liikkumaan syyskuussa 100 kertaa Suomen ympäri

Turkulaiset haastetaan liikkumaan syyskuun ajan Koko Turku liikkuu -kampanjassa. Tavoitteena on Suomi 100 -juhlavuoden hengessä kerätä liikuntasuorituksia yhteensä 394 000 kilometrin edestä eli sata kertaa Suomen ympäri.

Kilometrejä kerätään haasteella nyt kolmannen kerran. Viime vuonna tavoitteena oli 384 000 kilometriä eli yhtä paljon kuin on matkaa maasta kuuhun.

Mikä tahansa liikunta käy suoritukseksi: kävely, siivoaminen, työmatkapyöräily, uinti tai vaikka pihaleikit lasten kanssa.

Suoritukset tallennetaan liikuntalaskuriin, joka myös näyttää yhteisen matkan etenemisen. Kilometrejä voi kirjata myös tuloskorttiin, joita on saatavilla Turku-pisteessä, kirjastoissa, Impivaaran uimahallissa ja Fölin palvelutoimistossa.

Liikuntalaskuri julkaistaan perjantaina 1.9. Koko Turku liikkuu -kampanjan kotisivuilla.

Kaikkien kampanjaan osallistujien kesken arvotaan liikuttavia palkintoja. Pääpalkintona on noin 800 euron arvoinen kuntokeskus Motivuksen vuosikortti.

Liikunnan lisäämiseksi kampanjassa tarjotaan koko syyskuun ajan myös käytännön vinkkejä ja tapahtumia liikunnan lisäämiseksi. Kaikki vinkit ja tapahtumat löytyvät verkosta Turku tekee hyvää -sivulta.

Yksi suurimmista Koko Turku liikkuu -kampanjan tapahtumista on lauantaina 2.9. jokirannassa juostava Fightback Run.

Kaikki Turun varhaiskasvatuksen 7 000 lasta ja henkilökunta jumppaavat yhdessä Robinin tahtiin 21.9. klo 9.30. Aikuisten ja lasten yhteiseen aamujumppaan voi osallistua ohjatusti Varvintorilla.

Koko Turku liikkuu osallistuu myös Unelmat liikkeelle -kampanjaan, jonka tavoitteena on uudella tavalla lisätä suomalaisten liikettä, iloa ja hyvinvointia.

Kommentoi