Liikunta

LIIKUNTA | Sampo Rouhiainen |

TS testaa: Älypuhelimien treenisovellukset

Mobiiliajan treenihaukalle on tarjolla jos jonkinlaista applikaatiota harjoituspäiväkirjan pitämiseen. Varsinaisia harjoitusohjelmia tarjoavia sovelluksia on huomattavasti vähemmän. TS Hyvivointi listasi erilaisia puhelimessa kulkevia treeniohjelmia.
 

Pull Up Workout – leuanvetoa leuanvedon perään

Sovellus kuntoilijalle, joka pystyy vetämään jo muutaman puhtaan suorituksen, mutta tähtää korkeammalle. Sovelluksen ohjelman mukana voi treenata omalta lähtötasoltaan aina 20 leuanvetoon saakka.

Yksinkertainen sovellus näyttää päivän saldon ja aikatauluttaa tauot suoritusten välissä. Koko vartalon saa hoidettua, kun lataa kaveriksi saman valmistajan samaa kaavaa noudattavan istumaannousu- ja kyykkysovelluksen.

Saatavilla: Windows Phone
Ilmainen

 

hyodyllisin

WOD Programmer – crossfitgeneraattori

Käyttäjä syöttää sovellukseen haluamansa harjoitussyklin ja käytettävissä olevat välineet, joiden perusteella sovellus arpoo käyttäjän tekemien painotusten mukaan päivän ohjelman ja aikatauluttaa sen kalenteriin.

Ohjelmien liikkeet ovat crossfitistä tuttuja, joten lajin sanaston ja liikkeiden tunteminen auttaa harjoitusten ymmärtämisessä. Vieraampien liikkeiden suoritustavan voi kuitenkin tarkistaa vielä videolta.

Saatavilla: IOS
Hinta: 2,99 dollaria

 

helpoin

7 Minute Workout – kiireisen valinta

Simppeli sovellus, joka puheohjaa käyttäjän seitsemässä minuutissa läpi kehon painolla tehtävien liikesarjojen. Avuksi tarvitaan vain tuoli ja seinä. Nopean treenin teho perustuu isojen lihasryhmien vuorotteluun.

Seitsemän minuutin intervallitreenillä ei valitettavasti kuittaa tunnin rehkintää. Vaihtelunhaluiselle sovellus saattaa olla puuduttava, sillä ohjelma rakentuu vain 13 eri liikkeen kombinaatioille.

Saatavilla: Android, IOS, Windows Phone
Ilmainen

 

Jefit – tuhti treenikokoelma

Rankkaan kuntosalitreenaamiseen suunnattu sovellus tarjoaa erilaisia valmiita ohjelmakokonaisuuksia, kuten rantakuntoon tähtäävä Bikini Season Abs tai isojen hiskien Putting on Winter Mass.

Mukana tulee massiivinen esimerkkiliikkeiden lista, pelkästään vatsalihasliikkeitä on 284. Sovelluksessa on myös treeniloki, ja sen kautta näkee hauskana yksityiskohtana koko harjoituksen aikana yhteensä nostettujen painojen määrän.

Saatavilla: Android, IOS
Ilmainen, Elite-versio 4,99 dollaria/kk tai 39,99/vuosi

 

hauskin

Zombies, Run! – kauhutarina juoksuttaa

Zombies, Run! on peli, jossa kertoja opastaa kuulokkeiden kautta juoksijaa karkuun zombeja. Tarinan sekaan voi lisätä omien suosikkikappaleiden soittolistan.

5k Training -osio sisältää aloittelijoille sopivan kahdeksan viikon treeniohjelman, jonka aikana suoritetaan erilaisia juoksutekniikkatehtäviä ja juostaan intervalleissa zombeja karkuun.

Saatavilla: Android, IOS
Hinta: Zombies, Run!: 3,99 dollaria. 5k Training: 1,99 dollaria

Yksi vastaus artikkeliin “TS testaa: Älypuhelimien treenisovellukset”

  1. Jalmari

    Nyt löytyy myös Jefitin kaltainen suomalainen versio, jossa treenilokista tehdään myös analyysit ja harjoittelijaan ohjataan niiden avulla. Runsaasti mielenkiintoisia tilastoja.


Kommentoi