Liikunta

LIIKUNTA | Kirsi Saivosalmi |

Robin tsemppaa työpaikkoja liikkumaan

Keikkatauolle jäävä nuori laulaja on yksi uuden liikuntahaastekampanjan kummeista.

On harmaa ja varhainen lauantaiaamu, mutta se ei Robin Packalenia hidasta. Turkulaisen sisäliikuntapuiston trampoliini saa kyytiä, kun näyttävistä volteistaan tunnettu poppari pääsee vauhtiin. Ei ihme, että energiapommia on pyydetty uuden Liiku ja auta -kampanjan kummiksi yhdessä Michael Monroen, Mikko Koivun, Veeti Kallion ja Mikko Koukin kanssa.

Robin kertoo liikunnan olevan äärettömän tärkeä asia elämässään.
– Se kuuluu jokaiseen päivään. Käyn kuntosalilla ja pompin trampoliinilla sekä harrastan maa-akrobatiaa. Myös keikat ovat mulle liikuntaa, kertoo noin 70–100 vauhdikasta keikkaa vuosittain tekevä laulaja.

Niin, ne keikat. Robin on ilmoittanut jäävänsä lokakuun lopussa tauolle ja keskittyvänsä muun muassa lukion suorittamiseen.

Oletko miettinyt esiintymisten tilalle jotakin muuta tapaa pitää kuntoa yllä?
– Kyllä ne täytyy jotenkin korvata! Nyt voisi olla aikaa aloittaa kerran tai pari viikossa jossain säännöllisemmässä ryhmässä. Haluaisin myös suorittaa laskuvarjohyppylisenssin, nuori mies pohtii tulevaisuutta, joka kaikesta päätellen jatkuu vauhdikkaasti.

”Haaste on suunnattu kaikenkuntoisille työntekijöille matalan kynnyksen keinoksi huolehtia itsestään.”

Liiku ja auta -kampanjan palvelukoordinaattori Daniela Björk kuuntelee Robinia tyytyväisenä. Björkin mukaan yksi kampanjan päämääristä on juuri se, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan kohottaa kuntoa, oli se sitten lenkkeily tai pihatyöt.

Kaikki kuntoilukerrat kirjataan ylös koko 16 viikon haasteen ajan. Jokaisesta kerrasta kertyy 25 sentin arvoinen lahjoitus pottiin, joka annetaan hyväntekeväisyyteen. Ensimmäisinä kohteina ovat Tyksin lasten ja nuorten hematologinen osasto ja Tampereen Lastenklinikan Tuki ry. Ensimmäinen lahjoitus tehdään vuodenvaihteessa, minkä jälkeen kampanja jatkuu.

Haaste on ensimetreillään kerännyt mukaan tähän mennessä yli 40 erikokoista yritystä Turusta, Pirkanmaalta ja muualta eteläisestä Suomesta. Björk kertoo, että uusia työpaikkoja liittyy joukkoon joka viikko.
– Haaste on suunnattu kaikenkuntoisille työntekijöille matalan kynnyksen keinoksi huolehtia itsestään. Samalla työssä jaksaminen paranee ja tulee auttaneeksi muita, Björk kertoo kampanjasta, jonka taustajoukkoihin kuuluu joukko valmentajakonkareita muun muassa Turusta.

”Sitähän sanotaan, että nukkuminen on mun ikäisille kuin laittaisi rahaa pankkiin.”

Osallistujien kunto kartoitetaan urakan alussa ja lopussa. Haasteen aikana he saavat mobiilisovelluksen avulla kannustusta kampanjakummeilta sekä vinkkejä treenaamisen lisäksi syömiseen ja lepoon.

Robinilta terveellinen ruokailu ei keikkamatkoilla aina onnistu, toisin kuin riittävä unensaanti.
– Nukun ihan järkyttävän paljon. Menen aikaisin nukkumaan ja herään myöhään. Unta tulee arkisin yhdeksän tuntia yössä ja viikonloppuisin noin kymmenen. Sitähän sanotaan, että nukkuminen on mun ikäisille kuin laittaisi rahaa pankkiin, 19-vuotias nuorukainen sanoo nauraen.

Keikkamatkat Robin on vuosien varrella oppinut käyttämään lepoon. Bändin kesken matkoja alettiin kutsua aikakapseliksi, sillä unten mailla matka läpi Suomen sujui huomaamatta.


Yrityksille tarkoitettuun Liiku ja auta -kuntoiluhaasteeseen voi ilmoittautua täällä. Työntekijöiden jokainen kuntoilukerta kartuttaa lahjoituspottia hyväntekeväisyyteen.

Kommentoi