Liikunta

LIIKUNTA | Eeva Lehtinen |

Korkkaritanssi korostaa naisellisuutta

Show heels -tunti saa vaikutteita musiikkivideoiden maailmasta, ja tunnilla sisäinen Beyoncé päästetään irti.

Turun linnan kupeessa, uudella tanssistudiolla, jalkaan vedetään korkokengät ja tanssinohjaaja Pauliina Latva näyttää koreografiaa, joka on kuin suoraan musiikkivideosta.
– Show heels on tanssitunti, jossa pidetään hauskaa, irrotellaan ja jammaillaan yhdessä. Tunnilla yhdistellään eri tanssilajeja ja keskitytään ilmaisuun ja naisellisuuteen, Latva sanoo.

Latva ei suosittele laittamaan ensimmäisille tunneille jalkaan kaapin korkeimpia korkokenkiä.
– Korkokengät pidentävät jalan linjaa, joten se tuo omat haasteensa tanssimiseen. Ehkä ekalla kerralla ei kannata vielä laittaa 12-senttisiä korkoja, Latva hymyilee.

”Jenkeissä korkkaritanssi on iso juttu.”

Helsingistä Turkuun muuttanut Latva opiskelee fysioterapeutiksi ja opettaa tanssia tanssistudio Flamassa. Latva on tanssinut monipuolisesti eri lajeja, kuten hiphopia, nykytanssia, breakdancea, jazzia, show’ta ja salsaa.

Hän on työskennellyt tanssijana ja esiintynyt artistien taustatanssijana ja musiikkivideoilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Viime syksyn hän vietti New Yorkissa tanssinopintojen parissa.
– Jenkeissä korkkaritanssi on iso juttu, ja opin siellä paljon uutta.

Eroon suorittamisesta

Tanssistudio Flama avautui reilu kuukausi sitten. Flaman perustaja Anna Tolppa on useamman vuoden tanssinut intohimoisesti latinalaistansseja ja ohjannut useissa eri paikoissa ennen oman tanssistudion avaamista.
– Tanssi on tuonut elämääni niin paljon energiaa, voimaa, läsnäoloa ja ystäviä, että haluan pystyä mahdollistamaan sen tuoman nautinnon myös muille, Tolppa sanoo.

Flamassa pääsee tanssimaan hyvin erilaisia tansseja, kuten nykytansseja, vatsatanssia, twerkkiä, reggaetonia ja salsaa. Studiolla on myös lastentunteja ja yli 60-vuotiaiden salsaa.

Viikonloppuisin järjestetään erilaisia tiiviskursseja, esimerkiksi akrobatiaa ja käsilläseisontaa sekä voguing-tanssia.

Korkkaritunti saa vaikutteita musiikkivideoista, ja tunnilla harjoitellaan ilmaisua. Anna Tolppa (takana) halusi perustaa paikan, jossa ei kilpailla tai vertailla.
Korkkaritunti saa vaikutteita musiikkivideoista, ja tunnilla harjoitellaan ilmaisua. Anna Tolppa (takana) halusi perustaa paikan, jossa ei kilpailla tai vertailla.

Anna Tolpalle oli tärkeää perustaa matalan kynnyksen tanssistudio, jossa pyritään eroon suorituskeskeisyydestä.
– Halusin perustaa paikan, joka on yhteisöllinen, ja jossa ei kilpailla tai vertailla. Tanssi kuuluu ja sopii ihan kaikille. Moni ajattelee, että on vääränkokoinen tai ikäinen osallistuakseen tanssitunnille, Tolppa sanoo.

Joka toinen perjantai studiolla järjestetään perjantaijamit, joissa tanssitaan latinalaistansseja.
– Friday Flamassa soi hyvä musiikki ja tunnelma on rento. Iltamat ovat olleet tosi suosittuja, ja sinne tullaan kauempaakin. Ihmiset tanssivat ja tutustuvat toisiinsa, Anna Tolppa kertoo.
 

Katso musiikkivideomaisia tunnelmia show heels -treeneistä:

Kommentoi