Kauneuspulina

BLOGIT | Kauneuspulina

Valokynällä kirkkautta kasvoille


Vappuhuuman aikaan polkaisin pyörällä toiselle puolelle kaupunkia, tukka auki ja serpentiinit tuulessa viipottaen. Perille päästyä hiukset olivat tuiverruksen muovaamat, joista vielä katupöly oli kovettanut kerrassaan mielenkiintoisen muotoisen kampauksen. Kevät mä tykkään susta, mutta hiuspohjassa asti tuntuva kuivattava ja kutittava kaiken tukkiva pöly on vähän too much!

Pikainen freesaushetki pyöräparkissa herätti pohtimaan mitä tekisinkään ilman laukusta löytyviä kauneuden luottokamoja, niin ja olisi ehkä se pyöräilykypärän käyttäminen pelastanut tältäkin katastrofilta!  Onneksi hiuspinneillä sai kivan lettikampauksen ja kasvoille suihkutettava kosteutusvesi virkisti todella.

Siinä pyörän vieressä kauneuspuuhia sipsuttaessa tuumin myös, että fillariin olisi ehkä syytä asentaa peili, jonkinlainen kiinnitettävä huulipunanlisäyspeili. Olisiko se ihan hassua?

 

 

Monien beautyboxista löytyy varmasti luottokamoja. Kaikki ne kosmetiikat, joita ilman mistään kauneuspuuhista ei tule omannäköistä. Viime viikkoina olen päässyt kurkkimaan naisten –  muutaman miehenkin – meikkilaukkuihin ja todennut yhden tuotteen nousevan ylitse muiden: valokynä on vakiinnuttanut paikkansa niin omassa kuin monen muunkin meikkipussissa. Oma kultakuosinen suosikkini Yves Saint Laurentin Touche Éclat- valokynä loihtii kasvoille hetkessä eloa <3. Olen testannut sen toimivuutta ääriolosuhteissa, eli toisena Ruisrock- päivänä, heh.

 

 

Valokynä on taikatuote kevätväsymykseen.

 

Valokynä ei ole peitevoide, vaan sen tarkoitus on nimensä mukaisesti tuoda valoa kasvoille; heleyttää ja kirkastaa poistaa väsymyksen merkkejä sekä häivyttää ryppyjä ja juonteita kevyesti. Valokynä on näppärä, koska se todella toimii häivyttämiseen ja korostamiseen.

Laita sitä niihin kohtiin joihin haluat tuoda valoa ja heleyttä. Valokynä yksinään ei välttämättä riitä peittämään tummuutta, siinä tapauksessa laita ensin peitevoide ja sen päälle helakoita lopputulos valokynällä. Pikkurilli toimii oivasti peiteaineen ja valokynän paikalleen taputteluun.

Käytä valokynää kasvojen korostukseen:

  • kulmaluulle
  • amorin kaarelle
  • suupielen ja nenänpielen ”kuoppiin”
  • otsakolmioon
  • leuan kärkeen
  • poskiluille

Markkinoilla on monenlaisia valokyniä, joiden yhdistävänä tekijänä on samanlainen käytettävyys, koska kaikissa valokynissä on sivellinpää, johon valovoide tulee hylsyn sisältä. Useimmiten ensimmäisellä käyttökerralla valokynää saa pumppailla jonkin aikaa ennenkuin sivellinpää värjääntyy.

Valokyniä on useita sävyvaihtoehtoja, joten kannattaa käydä testaamassa oma sävy paikan päällä kaupassa. Kosmetiikkamyyjät ovat varma apu, mikäli empii minkä merkkinen valokynä tai mikä sävy paras itselle. Nyrkkisääntönä kuitenkin, että valokynä ei saa näkyä kasvoilla liian paksuna, liian vaaleana eikä etenkään liian tummana puhumattakaan oranssista, hui!

Sävyä valittaessa kannattaa tässä vaiheessa vuodenaikaa huomioida mahdollinen ihon päivettyminen.

Kesän kaunein iho syntyy kevyesti BB- voiteen, valokynän ja aurinkopuuterin kanssa!

 

Olen huomannut, että joidenkin kosmetiikkatuotteiden valinnassa suosin aina mieluummin selektiivista kosmetiikkaa markettikosmetiikan sijaan. Toki molemmista hintaluokista löytyy hyviä tuotteita, mutta pitkäkestoisimmat, toimivimmat ja käytettävyydeltään parhaimmat valinnat, etenkin meikkipohjissa, peiteväreissä ja valokynissä löytyy selektiivisen kosmetiikan puolelta. Loppujen lopuksi on edukkaampaa sekä kukkarolle että iholle ja meikin lopputulokselle käyttää euroja kerralla enemmän tuotteeseen joka ihan oikeasti tekee sen minkä lupaa vaivattomasti ja vähällä määrällä.

Valokynien Top 3:

  1. Yvest Saint Laurent Touche Éclat, iki- ihana rakkauspakkaus on tämä legendaarinen YSL:n valokynä. Näistä valokynistä on vuosittain erikoispainoksia, jotka ovat keräilyharvinaisuuksia. Normaalisti pakkaus on kullanvärinen ja pinnaltaan sileä. Tuote levittyy täydellisesti ihoon, kirkastaa ja peittää loistavasti. Silkkiä iholle!
  2. Dior Skinflash Radiance Booster Pen on koostumukseltaan ohuempi kuin vähemmän peittävämmät kaksi muuta. Tuote sopii hyvin nuorehkolle, jotka tarvitsevat vain hienosäätöä kasvojen valaistumiseen. Aikuisemmalle iholle peiteaineen päälle käytettynä lopputulos on kaunis ja ”fresh”.
  3. Clarins Instant Light Brush-On-Perfector on kestävä ja tarpeeksi pigmenttinen häivyttämään tummia silmänalusia.

 

Oletko käyttänyt valokynää? Mikä markkinoilla oleva valokynä on sinun suosikkisi?

 

 

 

Kommentoi