Kauneuspulina

BLOGIT | Kauneuspulina

Kaikki Äitini

Monella kulkee mukana kuva rakkaasta ihmisestä – nahistuneen nahkalompakon tasku on kuin paikka sydämessä. Minun matkassani kulkee kuva äidistä ja minusta saaressa vuonna kasiviis. Kerran se tippui jonnekin matkallani vierailla mailla, mutta hupaisan tapahtumaketjun myötä onneksi sen jälleen löysin.

Kuva muistuttaa siitä missä koti on: kenen luokse voi aina tulla sellaisena kuin sillä hetkellä on, ja kuka aina näkee kaiken sisimmän kauneuden olipa sitä kuinka sokeana sotkussa elämään.

 

ÄITI 💕

 

Jo pikkutyttönä kävin salaa kokeilemassa äidin meikkejä. Erityisesti helmiäispuuteri kauniissa pakkauksessa oli mieleinen. Vähitellen sen hohdepallot pienenivät ja niitä katosi, mutta muisto jäi kuinka niitä pyöriteltiin isolla sudilla poskipäille. Edellisen postauksen kultainen YSL on ollut myös äitini luottokama, jota itselleni himoitsin jo pitkään ennen oman hankkimista. Tänään himoitsen äitini käyttämää Helena Rubinsteinin Magic Concealeria.

Kerran pihistin jotain astetta stydimpää voidetta kasvoilleni, hetken kuluttua kasvoja kuumotti vietävästi ja ihoni paloi rakoille. Se oli ryppyvoidetta tai jonkinlaista kuorintaa, joka oli aivan liikaa viisitoista vuotiaan siloposkille. Jäin kiinni kalliin voiteen turhaan läträämisestä ja häpeissäni kuljin naama kuin nokkosten pistoissa ainakin viikon. Luulenpa, että äiti oli kaikessa hiljaisuudessa tyytyväinen tähän. Kalliit lasipurkit jäivät rauhaan, kosmetiikan himoitseminen ei.

Äitini on aina ollut hyvin luonnollinen.

Ehostaminen on minimalistista kaunistautumista, mutta aina laadukkaalla kosmetiikalla.

Sen olenkin äidiltäni oppinut, ettei arjessa kosmetiikkaa tarvita täsmätuotteita enempää, ja vaativammat hommat hoituu näppärämmin kauneusammattilaisten pakeilla. Panosta laatuun, älä määrään- mantra pätee kosmetiikkavalinnoissa kuin muissakin kauneuspuuhissa.

Äidiltä omaksuttu kauneusjuttu on tuoksut. Jokaisen naisen etuoikeus on käyttää päivittäin lempparituoksua, naisellisuus on vain yhden suihkauksen päässä!

 

 

MUMMU 💕

 

Kaunein näky mummusta on lapsuuden kesiltä, jotka vietimme saaressa. Aamuaurinko, ruskettunut iho ja meren suolainen kimallus paksuissa,kahvipavun värisissä hiuksissa – äh, olisinpa saanut osani niistä lättätukkani sijaan.

Mummusta ja kauneudesta tulee aina mieleen tyrnimarjat, mustikat ja kaurapuuro.

Jostain syystä myös omega- kapselit ja koivunlehdet. Kauneus kumpuaa sisältä- ajatus vahvistui kun asuimme mummun kanssa samassa kodissa. Siitä ajasta parhaiten muistuu mieleen aamiaiset, terveellistä ja hellivää hemmottelua; omaksuin tavan syödä rivin Fazerin sinistä kahvin kanssa joka aamu.

En ole koskaan nähnyt mummulla meikin häivääkään – ehkä kerran ripsiväriä – se näytti oudolta, en ollut tottunut ja tuskin mummukaan, koska sen koommin en ole häntä ripsareissa yllättänyt. Huolellisesti hoidetut ja eloisat hiukset, kosteutettu iho ja paksujen kulmien kohentaminen ovat simppelisti kaunista.

 

…psst, koivulehtiä jalkakylpyyn, ei syötäväksi 😉

 

SAIMIS 💕

 

Mummuni äiti oli Saimis, lempeä nainen, joka tuoksui Lumenen kasvovoiteelle. Hän opetti minut sekoittamaan liuotettuja pellavansiemeniä jogurtin joukkoon. Se on kuulemma taika sileälle iholle, eikä sitä käy kiistäminen, koska muistan kuinka kerran jo aikuisena häntä salaa katselin, ja mietin kuinka iho vanhenee kauniisti ja kohteliaasti, kun sitä kohtelee hyvin ja antaa sen muuttua elämän viivojen mukana.

Kauneutta on rakastava sydän, kirkas mieli ja terävä äly.

Hmm, mitä muuta nainen kaipaa

…ehkä ainoastaan hieman huulipunaa,

sen elämänohjeen, joka liittyy huulipunaan , olen omaksunut Saimiksen siskolta; useimmiten huulipunan lisäämisellä on käänteentekeviä vaikutuksia asioiden kulkuun. Se on ihan tosi!

 

💕   Hymyä, iloa ja valoa kaikille, erityisesti äideille tänään!

Kommentoi