Kauneuspulina

BLOGIT | Kauneuspulina

Tukka hyvin, kaikki hyvin

Tällä blondilla pää on toisinaan hattarainen, joka konkreettisesti näkyy hiusten hyvinvoinnissa. Kesän rento biitsilook, ylikasvaneilla raidoilla, joille aurinko on paahtunut oman sävynsä, alkaa olla aikansa elänyt. Tukka pyörii tuulessa, takertuu aivan pikkiriikkisille, niille kaikkein kipeimmille takuille, jotka yleensä eivät aukea vaan hiustuppo katkeaa takku kohdasta pois. Lopputulos on risaiset latvat ja epäsiisti olemus.

Olin jäädä auton alle teatterisillan kohdalla, kun hiuspehko pyöri tuulessa valtoimenaan ja lopuksi päätti takertua tiukasti kiinni aurinkolaseihin. Yritä siinä nyt sipsuttaa viileän elegantisti sandaletiesi kanssa tien yli.

Sain tarpeekseni. Nyt tarvitaan sekä saksia että kilokaupalla hiustenhoitotuotteita.  Vaikka kasvatan hiuksia, on pakko luopua sentistä tai ehkä jopa muutamasta, koska latvan kuivuus ja risaisuus vaan rispauttaa hiuksia ylempää ilman saksikatkaisua.

 

 

 

Alkukesän hiustenhoidon laiminlyönti näkyy nyt: liian pitkä raidoitusväli aiheutti pesukierteen, koska oma tyvi ei nouse hiuspohjasta, se jää lituskaisena kiinni päänahkaan ja rasvoittuu näin helpommin. Jokainen pesu taas aukaisee hiusta pitkin matkaa ja kuivuttaa hoitoaineesta huolimatta. Pelkkä jatkuva hiusten kastuminen ja kuivuminen vanuttaa hiusta etäisesti muistuttavaa kasaa pumpulipalloksi.

Niin ah, ja lisäksi tuo aurinko tekee omansa hiuksille!

 

 

 

Olen ollut hiuskriisini kanssa kiertopalkintona meillä töissä. Ensin Päivi raidoitti vapaan käden tekniikalla, siis ilman folioita ja ilman näkyvää raitarajaa hiusteni tyven. Tällä viikolla Aada loihti kaikkialle hiuksiin kiiltokäsittelysävyn, johon sekoitettiin hapetetta, väriä ja hiusnaamiota, ja jonka annettiin vaikuttaa 10min. Yksinkertaista ja nopeaa eikä jätä selvää tyvikasvua.

Vielä vaanin takahuoneessa kolmatta tekijää leikkaushommiin. Hänet varustetaan korvatulpilla leikkausoperaatioon, koska sitä ininän määrää ei jaksa kukaan kuunnella kun rapisevat latvat kahisee kampaamon lattialle.

 

 

Hiuskäsittelyjen lisäksi kotihoito on erittäin tärkeää. Ei ole mitään järkeä panostaa palveluihin, mikäli ei aio hoitaa hiusta oikeilla tuotteilla, jotka vastaavat hiusten tarpeita, jotka määräytyvät sen mukaan millaisia käsittelyjä niihin on tehty ja tehdään sekä millaista vuodenaikaa eletään.

Tiukka fakta on, että käsitelty hius vaatii hoitoa, käsittelemätön pärjää vesi vanhin voitehista– mantralla. Kokonaisvaltaisesti kauniin lopputuloksen pitkäkestoisuus on yksinkertainen; peset ja hoidat hiuksia ja ihoa oikeilla ja laadukkailla tuotteilla sekä huollat kauneutta säännöllisesti palveluilla. Kriisitilanteita ei tule eikä rahaa pala kerralla tuhottomasti.

Olen tästä elävä todiste, koska hampputukkani on janoinen ja kaipaa hellyyttä vuosien vaalentamisen jälkeen ja kesän huolettoman hoitamisen jälkeen.

Hius on kuin käpy. Pyrkimys on pitää hius tilassa, jossa hiuksen suomut ovat kiinni, aivan kuin nuorella kävyllä, silloin hius heijastaa valoa kauneimmillaan, hius kiiltää.

Rakennepaikkaavat tuotteet täyttävät hiuksen huokoisia osia, silottavat tuotteet sulkevat hiuksen pinnan. Kuivahiuksisen kannattaa vältellä alkoholia sisältäviä tuotteita, koska ne nopeuttavat kosteuden haihtumista hiuksesta.

 

 

Jennifer Anistonin iki- ihanasta hiuslookista vaikuttuneena elvytän risukkoani Living proofin restore instant repair- voidemaisella hoitoaineella. Tuotteen luvataan vähentävän katkeilua ja murtumista 93%, tehden hiuksen 15 X vahvemmaksi.

Hiustenkasvattajan, käsiteltyjen, vaalennettujen sekä myös luomutilassa olevien pitkätukkien tuote, jota voi käyttää sekä pyyhekuiviin että kuiviin hiuksiin. Laiton tuplana heti ekalla kokeilukerralla. Hiukset laskeutuvat ja kaartuvat laineelle kauniin ilmavasti, vaikka laitoin voidetta aika reilusti. Ohuimpiin hiuksiin kannattaa olla maltillisempi, koska voidemainen koostumus saattaa tahmata.

Living Proofin tuotteet eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja, synteettisiä väriaineita, geenimuunneltuja organismeja. Tuotteiden luvataan säännöllisesti käytettynä parantavan hiusten kauneutta ja kuntoa. Tuotteiden tuoksu on mieto, hennon sitrusmainen ja raikas. Turhaan Jennifer ei siis ole tuotesarjan keulakuvana.

 

 

Hyvä tukka helpottaa elämää kummasti, aamuisin ei tarvitse kuin pujahtaa maksimekkoon ja lähteä matkaan hiukset suihkunraikkaina; elokuun tuuli pöyhii ne ilmaviksi. Kauniilla hiuksilla meikki ei ole niin justiinsa, ja hymykin on tavallista herkemmässä.

 


 

 

Kuvat: allekirjoittanut ja eräs salainen söpö pörröpää

Kommentoi