Kauneuspulina

BLOGIT | Kauneuspulina

Kaurapuuterilla puhtia puuhiin!

 

 

Sinne se heinäkuu heilahti.  Viime viikkoina kello on käynyt nopeammin kuin ajatus ja sovittuihin tapaamisiin on saanut kiirehtiä.  Aamuisesta korvapuustista kahvin parina on tullut siinä määrin tapa, että lompakkoon huomaamatta livahtanut Ärrän kahvipassi täyttyy nopeasti.

En ole pitänyt yhtämittaista lomaa, vaan olen pyrkinyt ottamaan rennosti.

Valon määrä tuo mukanaan vapautta tekemisen rytmiin. Vuorokausi on pidempi eikä tarkoista aikatauluista olekaan väliksi pitää niin tiukasti kiinni. Kaikki hoituu kuitenkin aina aikanaan. Ajanmääreiden nyt ja heti tilalle on tullut käsite ehkä vähän myöhemmin tai ehkä sittenkin vasta huomenna.

 

 

Tässä taloudessa huominen tarkoittaa luistamista askareista sisätiloissa. Tilalle on tullut tärkeämpää puuhaa, reviirin laajennusta:  tutkivia metsäretkiä, jäätelön lipittämisen taitokisoja, edellisviikkoinen Pokémon- metsästäjien väistely kävi jo pujottelulenkistä sekä yleinen haahuilu ja tiukasti tarttuminen tekemiseen, joka saa aikaan onnentunteita siinä määrin ettei mikään mennyt harmita eikä tulevaisuus huoleta. Katsellaan niitä pyykkäyshommia sitten elokuussa.

Vapauden mukana kulkee myös laiskuus, joka itseni kohdalla on tarkoittanut lupaa syödä mitä sattuu. Itsensä hemmottelu on toki paikallaan, mutta kun huomaa tekevänsä lähes päivittäin pitsavalintoja on jotain pahasti pielessä. Paluu perusasioihin alkaa huokutella turvonneen olon alta.

Kauneus on sitä mitä ajattelet ja miten voit, se on etenkin sitä mitä syöt. Terveellisen ruuan nauttiminen saa aikaan ravitun ja kauniin olon.

 

 

Arkena on tärkeää syödä ruokaa, joka ei aiheuta lamaannuttavaa iltapäivän väsymystä, jolloin tuntuu siltä että saattaa nukahtaa pystyyn sormia napsauttamalla.

Puhtia puuhiin kauran voimalla.

Olen ehkä oivaa kohderyhmää, kun kaupan hyllyltä silmieni tasalta löytyi kaurapuuteri. Valkoinen pakkaus kultaisilla teksteillä huokuu puhtautta ja raikkautta; välipalajuoma, joka freesaa väsymystilan. Oikealla hetkellä, syvimmässä väsymystilassa ja ähkyllä ololla kaurapuuteripänikkä suorastaan lensi ostoskoriin.

Puhtikaura on korkeassa lämpötilassa ja kovassa paineessa esikypsennettyä kauraa, joka on jauhettu puuterimaisen hienoksi jauheeksi. Aiemmin kaurapuuteria on käytetty kosmetiikassa, kirjoittaa ESS:n digilehti.

Kaurapuuteria sekoitetaan shakerilla veteen tai maitoon. Juotavat välipalat ovat iisejä nauttia töissä välipalana tai matkalla jonnekin. Toimii takuulla niille ihmisille, joille aamupala ei koskaan maistu. Suklaajauheen, banaanin ja aprikoosien kanssa kaurapuuteri maistuu varmasti. Nälkä pysyy paremmin loitolla, jos kaurapuuterin kaveriksi sekoittaa maitorahkaa.

Puhtikaura- niminen tuote on vuoden suomalainen elintarvike 2016.

http://www.puhtikaura.fi/

Linkki ESS:n kaurapuuteri artikkeliin: http://www.ess.fi/teemat/ruoka/art2271215

 

Monilla on kesäloma loppu, jollain onnekkailla vasta alkamassa, mutta varmaa on että kesä jatkuu vielä eikä puhtia puutu,

 

 

 

Kuvat: Miila Heinonen

Kommentoi