Kauneuspulina

BLOGIT | Kauneuspulina

Luonnonkosmetiikalta tuoksuva juhannus

On asioita, jotka tuntuvat aina jäävän sitku-listalle.

Kauneuspulina on oman elämän muutosten tuulissa ollut pakko jättää odottamaan tyynempää hetkeä tai edes vähäisempää aallokkoa. Asioihin keskittyminen on jotenkin huomattavasti helpompaa kun näkee horisonttiin.

Toisaalta ehkä me kaikki toisinaan tarvitsemme hetkiä jolloin kamppailla aallokossa, kirvelevää suolavettä silmissä ja vimmattua äyskäröintiä uppoavassa veneessä, kaatosateessa tietysti.

Ja kas, sitten tulee se valo ja se sateenkaari ja se hymy – Vau, me selvittiin tästä(kin)! Taivaankansi avautuu ja horisontti näyttää suuntaa jota pitkin kulkea uusien kokemusten kanssa.

Suomen kesän juhannus

yöttömine öineen on aivan kohta.

Kaiken mylläkän jälkeen on ihanaa päästä rantakalliolle istumaan ja vain kuunnella luontoa. Olla olemassa sekä yhtäaikaa olla olematta. Olla alati menossa tai tulossa. Olla suorittamatta, just be; breathe and relax, ja  tuntea paljaat jalat kosteassa maassa.

Olen matkalla Kustaviin viettämään juhannusta.  Aiomme korkata upouuden savustuspöntön, saunoa ja huitoa koivunoksilla. Luultavasti lipitellään roseviintä laiturinnokassa ja kuunnellaan radiokanava Melodiaa, ehkä tanssimme sekä muistellaan lapsuudenkesiä saaressa. Pelaamme korttia, luemme kirjoja ja kesäkeittiössä tuoksuu Fairy. Ehkä joku koirista taas polttaa viiksikarvansa kokossa. Aion kastella talviturkin, joogata laiturilla aamukasteessa ja ummistaa silmäni mahdollisilta kyykäärmeiltä metsäpoluilla.

Jos sataa, niin nämä ja kaikki muu tapahtuu siltin, koska on juhannus ja ollaan kesämökillä.

 

Välttämättömät, ja ne vähemmän tarpeellisetkin, kimpsut ja kampsut on pakattu mukaan.

Kauneustuotteet

kuuluvat niihin välttämättömiin.

Juhannussaunan jälkeen on aivan ihanaa taputella iholle luonnonkosmetiikkaa ja nauttia niiden tuoksuista.

Alkukesän stressijännitys näkyy iholla, joten aloitan hipiäni freesaamisen Mádaran kirkastava AHA- kuorintanaamiolla, joka parantaa muun kosmetiikan tehoa, sillä kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja mahdollistaa muiden hoitotuotteiden imeytymisen paremmin syvemmälle ihoon. Tässä kuorintanaamiossa ei ole kiteitä eikä rakeita, jotka helposti rikkovat ihoa ja näppyjen pintaa, jolloin epäpuhtaudet leviävät entisestään. Kuorinta-aine toimii luonnon aktiivisilla hapoilla, jotka tuntuvat iholla nipestelynä. Naamiota suositellaan käytettäväksi iltaisin, aamuisin iho onkin herkimmillään eikä tuote sovellu herkkä hipiäisille laisinkaan.

Kipakka kuorinta tasoittaa juonteita ja pieniä ryppyjä sekä puree maksaläiskiin ja poistaa väsymyksen merkkejä sekä sameaa ihon pintaa, joka tukkii ihohuokosia.

Valitettavasti minulla ei ole kuvaa tuotteesta, mutta vihreä pakkaus on ja omani ostin Ruohonjuuresta.

MOSSA Youth Defence Pure Glow- kasvovesi on vaan niin vau- ihana! Se sisältää e-vitamiinia ja mustikkauutetta. Kasvovesi joka siis ihan todella tuoksuu mustikalle! En malta odottaa kuinka ihana tuoksu on raikkaassa puhtaassa meri- ilmassa. Tämä tuoksu ja aamukahvi pihakeinussa, ah! Kasvoveden käyttö päivittäisessä puhdistuksessa on kaiken a ja o, sillä se poistaa viimeisetkin meikin ja epäpuhtauksien rippeet sekä myös kosteuttaa ja pehmittää ihoa seerumia, öljyä ja kosteutusvoidetta varten.

 

 

Mádaran SOS- Hydra Recharge Cream– kosteutta ihoon sitova voide on uusi tuttavuus. Rasittunut ihoni on epäpuhdas, mutta erittäin pintakuiva eli ns. kuivarasvainen iho. Iho on pinnalta kuiva ja alta rasvainen. Pintakuivuus kiristää ihon päälle läpäisemättömän kilpikonnan kuoren eikä hengitä, jolloin pulppuavien näppyjen kierre on valmis. Ihoa pitää siis mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kosteuttaa päivittäin, jotta välttyy epäpuhtauksilta sekä juonteilta ja rypyiltä mahdollisimman pitkään.

Kosteusvoide sisältää ikääntymistä hidastavia antioksidantteja pellavansiemenestä ja hyaluronihaposta.

Tuote on simppelisti söpössä pakkauksessa ja kosteusvoide itsessään on vaaleanpunaista kuin pionin kukka.

 

 

Moroccanoil Fleur De Rose– vartalovoi lähtee möksälle mukaan puhtaasti tuoksuominaisuutensa vuoksi, vaikka ei varsinaisesti täytä luonnonkosmetiikan kriteerejä. Raikas ruusuntuoksu ja antioksidanttipommi arganöljyllä syväkosteutettu iho saunan jälkeen on varma takuu parhaimmille juhannusyöunille, jotka perinteen mukaan ovat täynnä taikaa…

Kuinka monta erilaista kukkasta pitikään olla tyynyn alla?

 

 

Toivottavasti aurinko paistaa ja köllöttely koivujen alla riippumatossa on mahdollista, vaikka ei verannan sohvallakaan paha ole olla; villasukat jalassa kuunnella sateen ropinaa ikkunoissa.

Jos olet vielä vailla juhannuslukemista niin vahva suositus Kate Mortonin kirjalle nimeltä Hylätty puutarha. Siinä on kirja, joka jää ajatuksiin elämään.

 

                                          Kaunista Juhannusta,

Kommentoi