Elämä

ELÄMÄ | Jaana Pakarinen |

Sata meditaatiohetkeä Suomen juhlavuoden kunniaksi

Suomalaiset ovat perinteisesti menneet metsään kun ovat kaivanneet rauhoittumista. Samaa mielenrauhaa on haettu myös saunasta tai vaikkapa kalastamisesta.

Nykyihminen ei kuitenkaan aina pääse rauhoittumaan luontoon, vaikka rauhoittumisen tarve onkin pysynyt samana, ellei jopa kasvanut nopeassa elämänmenossa.
– Samanlaiseen tilaan kuin luonnossa rauhoittumisella pääsee kuitenkin myös meditoimalla. Siksi haluamme Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi tarjota suomalaisille sata ilmaista meditaatio-opastusta, kertoo Sahaya Yogan harrastaja Carl-Johan Häggman.

Sahaya Yogan tuki -yhdistys järjestää tänä vuonna sata meditaatiotapahtumaa ympäri Suomen. Huomenna lauantaina 22.4. meditaatio-opastus järjestetään Kaarinan pääkirjastossa ja seuraavan viikon perjantaina, 28.4. Turussa, Nuorisotalo Vimmassa.

Meditoida voi missä vain

Meditaation perusajatus on rauhoittuminen. Erilaisten harjoitusten avulla pyritään rauhoittamaan mieli, katkaisemaan ajatusten jatkuva virta ja olemaan läsnä nykyhetkessä.
– Meditoida voi kotonakin, mutta jos ei koskaan aikaisemmin ole meditoinut, voi olla vaikea katkaista ajatusten tulva. Sitä helposti alkaa ajatella päivän asioita ja muuta kesken kaiken. Meditaatiotapahtumassa opettelemme tietyt menetelmät, joiden avulla hiljennytään. Siinä käytetään esimerkiksi erilaisia käsien liikkeitä ja vahvistavia lauseita apuna, Häggman kertoo.

Meditaatiotapahtuma kestää noin puolitoista tuntia. Ensin on vuorossa luento aiheesta, ja sen jälkeen kokeillaan kahteen kertaan 10–15 minuutin pituista meditaatioharjoitusta.

Meditaatio sopii Häggmanin mukaan kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Meditoida voi kaikkialla, paikasta riippumatta. Tehokkainta meditaatioharjoituksen tekeminen on luonnossa tai rauhoittavassa paikassa, mutta Häggmanin mukaan se onnistuu tarpeen mukaan jopa kauppakeskuksen hälinässä.

Kiinnostus meditaatiota kohtaan on hänen mukaansa koko ajan kasvussa.
– Aika moni tietää, mitä meditaatio on, mutta oikeita tekniikoita ei välttämättä vielä osata. Hyvä keino onkin tulla käymään aluksi tällaisessa meditaatiotapahtumassa, Häggman toteaa.

Suomi meditoi -tapahtumat lähiseudulla

  • 22.4. kello 12–14. Kaarinan kaupunginkirjasto, pääkirjasto.
  • 28.4. kello 17–18.30. Nuorisotalo Vimma, Turku.

Lisätietoa Suomi meditoi 2017 -tempauksen verkkosivuilta.

Kommentoi