Elämä

ELÄMÄ | Turun Sanomat |

Leikkipankista löytyvät vinkit joulun leikkeihin

Joulunpyhinä on hyvää aikaa leikkiä isommalla joukolla. Kun ideat meinaavat loppua, lisää löytyy Mannerheimin lastensuojeluliiton Leikkipankista.

Aikuisen ja lapsen yhteinen leikki tukee monipuolisesti lapsen kehitystä ja vahvistaa lasta. Lapsi on syntymästään utelias ja oppimishaluinen, ja hän tutkii ja oppii nimenomaan leikin kautta. Yhdessä aikuisen kanssa leikkiessä lapsella on mahdollisuus esitellä uusia taitojaan.

Yhteisesti koetut ja jaetut ilon hetket vahvistavat lapsen lisäksi aikuista. Ne rentouttavat ja luovat hyvää oloa kaikenikäisille.

Leikkipankista voi olla hyötyä jo ennen pyhiä. Joulun odotus on jännää aikaa, ja lapset voivat käydä vähän kierroksilla. Aikuisilla puolestaan olisi monenlaista touhuttavaa, jolloin lapsia pitäisi saada harhautettua puuhailemaan hetkeksi omiaan.

Kuka tahansa voi lisätä Leikkipankkiin uusia leikkejä. Viimeisimpiä lisättyjä ideoita julkaistaan Leikkipäivän Facebook-sivulla.

2 vastausta artikkeliin “Leikkipankista löytyvät vinkit joulun leikkeihin”

 1. Voi uusavuttomuutta

  Leikkipankki? Avaa ovi ja päästä lapset pihalle, he kyllä keksivät leikit ilman pankkiakin. Typerää ,typerää, leikkipankki. Ei ole hullumpaa kuultu!


 2. Mummi

  Hei nimimerkki Voi uusavuttomuutta. Minusta tämä leikkipankki on ihan hyvä juttu. Laita sinä vain lapsesi pihalle ja istu itse parhaimmassa tapauksessa kyttäämässä tilannetta ikkunasta. Niin minäkin tein nuorena, ja kyllä harmittaa. Miksi en osallistunut enemmän leikkeihin?

  Nyt olen mummi, jonka luona vierailevat vuoron perään pari lapsenlasta. Jos olisi liuta lapsia, voisin toki ajatella ”päästäväni heidät pihalle”, kuten ehdotat. Mutta haluan hyvin mielelläni osallistua lasten touhuihin, niin kauan kuin kelpaan heille. Se on mielestäni ainutlaatuinen mahdollisuus, sillä kyllä kontaktit isovanhempiin sitten lasten teini-iässä hiipuvat.
  En todellakaan koe itseäni uusavuttomaksi (olen 76!).
  Hyvää joulua.


Kommentoi