Ammattina eläkeläinen

BLOGIT | Ammattina eläkeläinen

Tutustumiskäynti Lehmusvalkaman hyvinvointikeskukseen

Olin varannut ajan tutustumiskäynnille Lehmusvalkaman hyvinvointikeskukseen yhtenä perjantaiaamuna klo.10.00. Minua oli vastassa ns. aulaemäntä.  Hän oli todella ystävällinen ja kertoi mielenkiintoisesti laitoksen toiminnasta.

Lehmusvalkama on Lehmusvalkamasäätiön omistama vanhusten ja eläkeläisten asuintalo. Lehmusvalkamasäätiö on vuokrannut kiinteistöstään Turun kaupungille tilat, jossa toimii hyvinvointikeskus (www.turku.fi/lehmusvalkama).

Kyllä kelpaa nauttia antimista.
Kyllä kelpaa nauttia antimista.

Ruokapalvelu

Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksen palvelut on tarkoitettu kaikille turkulaisille eläkeläisille:

Ruokapalvelu Arkea järjestää ruokailun aamupalan ja lounaan joka päivä. Se  on edullinen turkulaisille eläkeläisille, Vierailta velotetaan eri hinta. Ruokailutilat ovat todella viihtyisät.

Käsityökeskus, ihana näkymä.
Käsityökeskus, ihana näkymä.

Lehmusvalkamassa voi harrastaa käsitöitä ja sieltä löytyy myös puutyöverstas.

Lukukausimaksu kädentaitoihin on 25 € ja puutöihin 35 €. Askarteluihin voi osallistua myös päivämaksulla,  jos ei ole varma, että innostusta riittää koko lukuukaudeksi. Tämä järjestely on mielestäni erinomainen, koska minulle saattaa käydä juuri näin, että alkuinnostus lopahtaa.

Käsityökeskus on todella visuaalisesti kaunis. Kun ovelta katsot, niin lankojen ja tehtyjen töiden värit imaisevat sisälle. Niin minulle kävi. Oli ihan pakko mennä koskettelemaan ihanan värisiä lankoja. Sieltä löytyi rouva, joka tarvitsi ohjaajan apua kankaan päärmäyksessä ja ompelukoneen käytössä. Joku teki töitä kangaspuiden ääressä.

Voit myös opetella maalaamaan tauluja eri tekniikoilla, vaikka harrastaa taivaanrannan maalaaamista. Upeaa. Olen sanonut joskus tyttätelleni, että minusta tulee joskus taivaanrannan maalari. No, aikaa siihen ei ole vielä riittänyt, mutta nyt sitten toteuttamaan haaveita!

Täällä voi käyttää luovuuttaan. Ohjaajat ovat paikalla määrättynä päivinä.  Voit soittaa, laulaa maalata, askarrella, tehdä käsitöitä: ommella, kutoa, virkata jne….., voit vuolla vaikka tikku-ukkoja.

Esimerkki luovuudesta:

Pompulapalloja - taidolla.
Pompulapalloja – taidolla.

Liikunta

Hyvinvointikeskuksessa voi harrastaa myös liikuntaa eri muodoissa. Aamu-uinti, vesiliikuntaa fysioterapeutin johdolla, kuntosalitoimintaa ohjatusti ja sen jälkeen omatoimisesti, Qigong -kiinalainen terveysliikunta-hetki ja paljon muuta, tasapainoilua…….ulkoliikuntaa…

Tansseja järjestetään, joka on myös erinomaista liikuntaa. Esiintyjinä saattaa olla vaikka uusin tangokuningas tai jokin muu kuuluisuus.

Erilaisia pelikavereita löytyy myös esim. bingoon ja biljardiin, voit käyttää asiakastietokonetta ja saat opastusta siihen. Kulttuuritilaisuuksia järjestetään. Teatteri- ja  muihin matkoihin voit osallistua. Erilaiset hyvinvointia edistävät tilaisuudet ovat suosiossa. Voit osallistua lukupiireihin tai hengellisiin tilaisuuksiin.

Yksityiset yrittäjät järjestävät kampaamotoimintaa, jalkahoitoa, kuntoutusta ja fysiatriapalveluita. Kahvikioski ja pieni kauppa ovat myös yksityisesti järjestettyjä.

Asunnot

Lehmusvalkamasäätiöllä on vuokrattavana arava-asuntoja sekä rahoituspääomaosuudella vuokrattavia asuntoja, joita voi kysellä säätiön toimistosta. Säätiön toimisto on Karviaiskatu 7 F ja tietoa saa myös heidän sivuiltaan www.lehmusvalkamasaatio.fi.

Kuka voi hakea asuntoa

Vuokra-asuntoa voi hakea eläkeläinen, joka tulee toimeen ilman jatkuvaa hoitoa, hoivaa ja valvontaa.

Lehmusvalkama - Hyvinvointi.
Lehmusvalkama – Hyvinvointi.

Lehmusvalkaman Hyvinvointikeskus sijaitsee Vasaramäen kaupunginosassa, Karviaiskatu 7 lähellä hautausmaata.

Bussit kulkevat 9, 12, 99 ja PL1.

Tämä hyvinvointikeskus on valoisa, viihtyisä ja sieltä löytyy mielestäni joka paikasta ”Hyvän olon sielu”. Luonto on lähellä. Voit istuskella ulkona ihanina päivinä ja kunnnella lintujen laulua.

 

Kommentoi