Ammattina eläkeläinen

BLOGIT | Ammattina eläkeläinen

Mitä tänään tehtäisiin?

Kun vuosi vaihtui, niin sain taas uuden ammatin. Ja se on varmaan melkein kaikkien meidän lopullinen ammatti, jotka vanhenevat tai sairastuvat: eläkeläinen.

Hakuilmoituksessa kysyttiin ekana ikääni. Monessako työnhakuilmoituksessa olette nähneet korkean ikävaatimuksen? Päin vastoin, tässä iässä annetaan yleensä potkut jo yli nelikymppisille. Tai toinen vaihtoehto on mahdollinen työkyvyttömyys. Minun ikäni riitti tämän ammatin saamiseen.

Minkä verran palkkaa tästä hommasta maksetaan? Palkka valitettavasti lasketaan muualla, sillä tässä vaiheessa en voi enää vaikuttaa eläkkeeni määrään, joten sekin on jo tiedossa.

Mutta suurin epätietoisuus, joka sai minut tarttumaan kynään ja aloittamaan bloggaamisen, on: mikä tämän ammatin toimenkuva on? Sen haluaisin selvittää osaltani: ”ammattina eläkeläinen”.

Kun on tehnyt ikänsä töitä aamusta iltaan ja vielä ammattilaisena, yrittäjänä, niin vuorokausiaika 24 tuntia tuntuu uskomatoman pitkältä ajalta nyt, tässä hetkessä, eläkeläisenä. Miten sen saisi rytmitetttyä mielekkäästi? Sitä en kiellä, että senioritoiminnasta kerrotaan. Ongelma on, mistä aloittaisin? Missä olisi yhtenäinen tietokanta, portaali erilaisista tapahtumista ja järjestäjistä? Sen tiedän kyllä, että ei mistään sitä löydy, jollet itse ala töihin sitä asiaa selvittämään.

En ole ainoa tässä savotassa ja työssäni olen nähnyt, että kaikilta tämä selvittäminen ei onnistu ja he jäävät neljän seinän sisään. Tästä seuraa mielenterveysongelmia, pelko tavata muita, vieraita ihmisiä, paniikkihäiriöt…

Edelleen katson päivittäin TS:n sivuilta menovinkit ja mietin, mitä tänään tekisin? Aamukahvin äärellä.

Toivon, että myös lukijani saavat näistä tulevista kokemuksistani puhtia kokeilla itsekin jotain ennenkokematonta. Tarkoitukseni on selvittää myös, onko hauskinta tässä ammatissa, että harrastukset tulevat olemaan varmaan päätyötäni?

Katsotaan……..Tässä ammatissa tarvitaan sitä Puhtia, Puhtia, PUH……!

Kommentoi