Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Mekkokatselmus

Maalaiskaupungin tyttäret lähtevät aikanaan isommille paikkakunnille opiskelemaan.

Sopeutuminen kaupunkilaiselämään on ajoittain ollut rankkaa tytöilleni, eikä aina vähiten siksi, ettei äiti ole ihan niinkuin kavereiden äidit. Ikä onneksi tekee tehtävänsä antaen äidille viisautta siinä missä tyttärillekin.

Koska vaatteiden ja tyylin kanssa puuhaaminen on työtäni, en kainostele esittellä teille ylppärijuhlamekkovaihtoehtoja, joita saa mielellään kommentoida. Makutuomarointiapu on aina tervetullutta!

Sovitustuokio oli oikeastaan äitienpäivälahja tiimiltäni. Kuvasimme iltapäivän aikana neljää kaapista löytyvää mekkoa. Aloitimme aurinkoisen lämpimänkostean tropiikin keltaisesta, vaikka se kävisi ylppärijuhlaan vain siinä tapauksessa, että päivä olisi oikein helteinen. Mutta harvemmin ne sitä Suomessa touko-kesäkuussa ovat, jos olemme realisteja. Eli keltaisen yli sai vetää henkselit ihan suosiolla. Harmi, sillä se taisi olla Hilman lemppari.

Entäs vihreä? Se on silkkiä ja siinä on hauskat liskoraidat selässä. Ehkä se on liian huomiotaherättävä, jopa vähän punkhenkinen, vai mitä mieltä olette?

No miten olisi vaaleanpunainen? Se tuo mukavasti mieleen lapsuuden balettiharrastuksen.
Huomasitteko ihanat timanttisandaalit? Ostimme samanlaiset minulle ja Linnealle. Hänelle hankittiin myös Tiger of Swedenin mintunvihreä mekko, jossa on hyvin vähän kangasta. Pelkään pahoin, että neiti tulee palelemaan, mutta onneksi hänelläkin on uskollinen musta nahkatakkinsa.

Tässä sama mekko vielä pakollisella lisällä, jota ilman tunnen olevani paljas ja jotenkin avuton.
Tässä sama mekko pakollisella lisävarusteella, jota ilman tunnen oloni paljaaksi ja avuttomaksi.

Noh, tätä sinistä en laittaisi, vaikka tyttäret käskisivät. Se on liian arkinen. Se näyttää open työasulta, enkä halua suurena juhlapäivänä näyttää opelta, vaikka muuten ammattia suuresti arvostankin. Voisin pian ryhtyä pitämään järjestystä yllä juhlapaikalla, jos olisin pukeutunut roolin mukaan.

Ei tainnut näiden joukosta löytyä sitä oikeaa. Huokaus. Pitänee jatkaa etsintöjä.

Huom, myös nuorimmaisella on musta nahkatakki!
Tässä erinomaiset kuvausapulaiseni Lavinia ja Hilma.

Huom, myös nuorimmaisella on musta nahkatakki! Voitte ehkä sielunne silmin nähdä perheemme Tampereen raitilla.

Jos minun pitäisi valita yksi vaatekappale, josta en luovu, se olisi musta nahkatakki, jonka olette nähneet monessa kuvassa.

Hassua, miten johonkin vaatekappaleeseen voikin kiintyä niin syvästi.

Kommentoi