Lipitär polulla Jukolaan

BLOGIT | Lipitär polulla Jukolaan

37 päivää Jukolaan!

Kevät on kulunut nopeasti, ja enää on 37 päivää eli reilu kuukausi aikaa Jukolaan. Se tarkoittaa myös sitä, että niin meillä harrastelijasuunnistajilla kuin myös ammattisuunnistajilla on enää 37 päivää aikaa harjoitella pärjätäksemme kisassa.

Huhtikuun ajan osallistuin joukkueeni kanssa Intersportin järjestämään Jukolakouluun. Jukolakoulussa oli aloittelijoita, sekä meitä, joiden paras terä suunnistuksen suhteen oli jo aikojen saatossa päässyt ruostumaan.

Ensimmäisellä kerralla käytiin läpi kartanluvun perusteita ja kerrottiin yleistä Jukolan viestiin osallistumisesta. Muilla kerroilla lähdettiin jo tositoimiin metsään ja harjoiteltiin muun muassa suunnan ottamista kompassilla, reittivalinnan tekemistä ja korkeuskäyrien lukemista. Metsään lähdettiin pienryhmissä kokeneen suunnistajan opastuksella.

Viimeisellä kerralla etsittiin vaikeita rastipisteitä Impivaarasta. Niiden löydyttyä totesimme olevamme jo aivan päteviä suunnistajia ja pärjäävämme Jukolassa. Kokonaisuutena Jukolakoulu oli mukava kertaus kaikista unohdetuista suunnistustaidoista ja sopii mielestäni kaikille, jotka ovat epävarmoja tai eivät vielä osaa suunnistaa.

Enää pitäisi treenata juoksua jaksaakseen koko kisareitin, jonka pituus vaihtelee noin 6 – 16 kilometrin välillä. Siinä minulla onkin enemmän urakkaa kuin kartanlukemisen opettelussa, joten lenkille vaan!

Kommentoi