Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Sinua varten

Kukka naisen kutreilla, ketä varten se on? Se on sinua varten, ei hän itse sitä näe, mutta hän tietää, että se on siellä. Asettelu on tarkkaan harkittu.

Sellaisia me ihmiset pohjimmiltamme olemme. Meille on tärkeää saada kaveri hymyilemään.

Lapsen suurin ilo on tuottaa iloa vanhemmilleen. Siinä suhteessa olen tänään tuottanut omilleni pettymyksen. Taas kerran, sekavana arkiaamuna, itse sairaana ja väsyneenä, jouduin melkein kantamaan jo aika isot lapset koulutaksiin. Ei tullut mieleen tuntea heistä iloa – ja varmaan myös sanoin sen ääneen. Voi kun olisin osannut olla hiljaa, hymyillä vaan ja laskea mielessäni sataan.

Olen olemassa lapsiani, oppilaitani, työyhteisöäni, ystäviäni, teitä lukijoitani ja satunnaisia vastaantulijoita varten. Usein toivon, että saisin olla olemassa myös puolisoa varten.

Tällaisina päivinä toivon vielä hartaammin, että puoliso olisi olemassa minua varten. Yksinäisyys saavuttaa lakipisteensä sairasvuoteessa.

Jokaiselle on olemassa se oikea, sanotaan. Meidät on luotu elämään pareittain, perheittäin erilaissa yhteisöissä. Ihminen on sosiaalinen olento, joka kärsii yksinäisyydestä.

En tiedä missä minun oikeani on, mutta tiedän, mitä on olla suljettuna samaan häkkiin väärän kanssa. Se on vielä toivottomampaa, kuin olla häkissä yksin. Se voi olla jopa vaarallista.

Miten paljon onnellisempi maailma tämä olisi, jos naiset olisivat lojaaleja toisilleen ja toistensa lapsille, niin etteivät koskaan koskisi varattuun mieheen. Tai jos miehet keskittyisivät rakastamaan omaa vaimoaan antaen leijonanosan ajastaan perheelle.

Voi kun osaisimme laittaa toisen ilon ja hyvinvoinnin samalle viivalle omien tarpeidemme kanssa.

Siinä on kaksinkertaisen ilon salaisuus.

Sinun ilosi on minun iloni.Kukka tukassa

Yksi vastaus artikkeliin “Sinua varten”

  1. Svetlana Ruotsi

    Kiitos sinulle tästä! Se oli todella osuvasti sanottu. Mihin on kadonnut naisten solidarisuus? Jopa entiset ystävätäret vekotelevat ukkoja. Kuitenkin onnelllisen perheen rauniolla on vaikea oman onnen rakentaa.
    Tsempia sinulle sen oikean etsinoissä!
    t.Svetlana


Kommentoi