Minustako joogi?

BLOGIT | Minustako joogi?

Edistystä havaittavissa!

”Astangajooga on ehkä tunnetuin juuri näyttävistä ja fyysisistä asanoista. Kehon täydellinen hallinta yhdistyy voimaan ja joustavuuteen.” (Lähde: astangajooga.com) Kerroin aikaisemmin tehneeni joogaharjoituksia Instagramissa haasteiden parissa. Haasteita (joita minä teen) siellä pitävät Kino MacGregor ja Kerri Verna.

crowpose_Fotor_Fotor

Olen nyt tehnyt haasteita helmikuun alusta asti, eli melkein kolme kuukautta. Haasteissa on usein samoja liikkeitä, joten on mahdollista vertailla omaa kehitystään. Ehdottomasti vaikein minulle (ja ilmeisesti muutenkin jooga-asanoissa yksi vaikeimmista) on ollut yllä olevassa kuvakollaasissa oleva asana, crow pose tai toiselta nimeltään bakasana.

Alimmassa kuvassa en ole vielä pystynyt edes kokeilemaan käsien varaan menoa, kun taas oikeassa yläkulmassa alkaa jo näyttää aika hyvältä. Tästä huomaa parhaiten sen, että jooga kehittää voimaa ja vartalon hallintaa.

Ei olisi ennen tullut mieleenkään että pystyisin joskus olemaan käsien varassa tuollaisessa asennossa. Toki tämä kehitys on sellaista, että pysyn asanassa sekunnin, ehkä muutamankin, mutta siitä se kehitys sitten lähtee!

dancerspose_Fotor_Fotor

Toisessa kuvakollaasissa on kooste asanasta dancer’s pose, toiselta nimeltään natarajasana. Tämä asana on kehittänyt hyvin tasapainoa. Oikeassa alakulmassa oleva kuva on uusin, ja siinä on selkeästi suorin linja.

Kolmannessa kuvakollaasissa on kuvattuna extended hand-to-big-toe pose, utthita hasta padangusthasana. Tässä kollaasissa eron huomaa mielestäni todella hyvin, vaikka se ei olekaan kovin mittavaa. mutta jalka on korkeammalla, suorempi, ja myös tasapaino näyttää olevan hallussa paremmin.

Taas voin todeta sen, että jooga tuottaa todella paljon onnistumisen iloa! Ja varsinkin näin kun voi itse nähdä kuvia vertailemalla kuinka paljon on kehittynyt.
utthitahastapadangusthasana_Fotor_FotorEnsi viikolla menen kokeilemaan aerial joogaa uudelleen, jotta saisin vähän paremman kuvan lajista. Tiedossa on myös toukokuun alussa oleva Aloita Jooga – Workshop, josta odotan saavani vinkkejä joogaharjoitukseeni.

– Tiia

Kommentoi