Myyntitykki urheilee

BLOGIT | Myyntitykki urheilee

Aina ei tarvi huvittaa

Motivaatiosta paljon puhutaan. On päivänselvä että tulosta tulee jos on motivaatiota, niin töissä kuin urheilussakin. Työelämässä itseäni motivoi toki tulos ja siellä on se rahakortti. Voi tulla monelle shokkina mutta minulle on töissäkäymiseen ainoa syy raha, vaikka tykkäänkin työstäni. Mutta se että siitä pitää on jatkumo motivaatiolle.

E1F9CACE-B5CA-47D9-AC5F-CB8EECB80878-1

Sama urheilussa. Oma taustani fillarijutuissa kun on sellainen että muutama vuosi taaksepäin meni aika tiukkaankin treenatessa maantiepyörän kanssa. Kun ajetaan kilpaa maantiellä / aika-ajossa niin jotta kesällä on kunto kohdallaan tarvii olla talvella ahkera. Kestävyysurheilussa se terävin kunto ei rakennu kuukaudessa.

Jos kelataan pari vuotta taaksepäin niin ajelin koko talven maastopyörän kanssa paljon tunteja, tein senkin pääosin aamuisin, startti ennen viittä jotta sain tunteja kasaan ja ehdin töihin. Samoin tolloin kilpailin Wattbiken kanssa joka vaati omat askereensa myös treenaamiseen. Raskata mutta kivaa, nautin siitä. Viime syksynä alkoi maantiepyörän kanssa tulla seinää vastaa jatkuvasti, ajelin kyllä lenkkiä mutta se ei ollut sellaista mistä olisi voinut sanoa kotiin tullessa että kylläpäs oli kivaa. Talvella sitten muistan kun fillaroin maastopyörän kanssa Ruissalossa ja pysähdyin fiilistelemään maisemia paikkaan missä on Ruisrock. Mietin hetken ja päätin siitä että tää oli tässä. Olen vastuussa vain itselleni ja alan tehdä jotain muuta. Aika huojentava päätös, möin aika nopeasti kaikki maantiekaluston pois ja huomasin vielä ilokseni että noissahan oli mukava rahakin kiinni.

Mitäs sitten ? Olen ennenkin tehnyt nopeita käänteitä ja päätös helpotti heti. Fillarointi maastopyörän kanssa ei tietty mihinkään vähentynyt mutta se ajatus että siihen ja siihen aikaa pitää olla tietynlaisessa kunnossa katosi taustalta ja se vapautti.

Nyt toki urheilen ihan samalla tavalla, tunteja pyörän selässä on vähemmän mutta kaikki on muutenkin rennompaa. Tavoitteena on Jämi84 enkä toki ole sinne menossa turistiksi vaan täysillä ajamaan. Mutta ilman paineita.

10930095_10153255720810909_8433303367553539556_n
Isä / poika laatuaikaa.

 

Koko ajatus heräsi pääsiäisenä kun oli muutama päivä vapaata. Nautin vapaasta, kävin salilla ja lenkillä mutten myöskään kieltänyt itseltäsi herkuttelua. Join hyvällä omallatunnolla viiniä ja söin kaikkea hyvää. Punaviinin juomiseen minulle riittää syyksi että mä tykkään siitä.

Urheilu ei kaadu noihin, ennemmin se kaatuu siihen kun yritää kieltää itseltään kaiken. Asia olisi eri jos olisin vaikkapa kehonrakentaja loppuvaiheessa diettiään, silloin ei lipsuta mutta hänkin lipsuu kisan jälkeen ja palkitsee itsensä.

Juttu ei ole eikä saa olla sellaista että treenaillaan 100% teholla läpi vuosi ja syödään just eikä melkein ohjeen mukaan. Juttu on se että pysyy kokonaisvaltaisesti homma hallinnassa eikä tällöin syöminenkään ole jojoilua vaan tasaisen terveellisesti ja oikein läpi vuoden.

Tätä kirjoittaessa toki olen juuri tullut salila, nousin 0500 vaikka on sunnuntai, kävin rutiinin mukaisesti treenamassa. Tänään olkapäät, mutta nauttien siitä, en pakosta. Viikonloppu oli muutenkin hieno, ennuste näytti että lauantai olisi poikkeuksellisen aurinkoinen joten hoidin treenaamisen todella aikaisin ja hain moottoripyörän tallista. Ympäriinsä pyöriskelyä ja jälkikasvun kanssa vielä sitten Nousiaisten Heselle syömään, hienoa laatuaikaa. Tälläisten pikkujuttujen takia tykkään harjoitella aikaisin ja tehdä päivät tän kaltaisia juttuja.

 

Voisin hiukan avata samaan vielä sitä miten harjoittelen, omana kirjoituksenaan voisi olla puuduttava joten tässä esim tämän viikon aktiviteetit.

12min lankulla kohti kesäkuntoa !

 

  • Maanantai, rintapäivä salilla.
  • Tiistai, aikainen aamulenkki, n. 2h
  • Keskiviikko selkäpäivä
  • Torstai, aamusali, jalat ja illalla 2h lenkki
  • Perjantai aamusali, kädet
  • Lauantai aamulenkki 2h
  • Sunnuntai aamusali, olkapäät

Ei paljoa mutta jotain. Ja minulla on sopimus itseni kanssa; jos joskus tuntuu että nyt ei maistu niin saatan kääntyä lenkiltä takaisin ja mennä kotiin. Se maistuu sitten toisena päivänä.

Taas se kantava teema voisi olla että mitä puuhaattekin niin siitä pitää nauttia, muuten kannattaa vaihtaa lajia.

Voisin tässä samalla peräänkuuluttaa olisiko aikaisille aamulenkeille halukkaita mukaan ? Vinkkinä vain että homma toimii silloin paremmin kun on pakko lähteä, kaveri kun on menossa kuitenkin. Starttailen yleensä 0500 aikoihin Turun keskustasta, helppoa maastopyöräilyä pari tuntia ja paluu keskustaan. Jos kiinnostaa niin kommentoi blogiin ja sovitellaan aikatauluja.

Loistavaa sunnuntaipäivää !

-Sami

Kuvat: Sami Saarenpää

Kommentoi