Ammattina eläkeläinen

BLOGIT | Ammattina eläkeläinen

Skanssin Monitorissa hyvinvointineuvojan juttusilla

Luin Turkkarin menovinkeistä 7. huhtikuuta, että Monitorissa oli sinä päivänä hyvinvointineuvontaa eläkeläisille, muuta terveysneuvontaa eri tilanteisiin ja verenpaineen mittausta klo 13–15. Niinpä päätin kunnostautua ja lähdin tutkimaan, mitä infoa olisi tarjolla.

Yhteispalvelu Monitori on Turun kaupungin, Varsinais-Suomen TE-toimiston, poliisin, Kelan ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen palvelupiste.

Monitorin yhdeltä luukulta saa muun muassa tietoa palveluista ja apua monenlaiseen asiointiin. Siellä auteetaan myös Kelan papereiden täytämisessä ja passihakemusten ajanvarausten tekemisessä.Tarjolla on myös esimerkiksi neuvontaa elämän hallintaa ja hyvinvointia edistävistä tapahtumista.

Turun kaupungin infotori, kaikille avoin myös monikielinen neuvontapiste, on myös Monitorissa. Lisää ajankohtaista infoa ja viikko-ohjelma on aina saatavilla paikan päältä sekä Monitorin sivuilla.

Monitorissa oli hiljaista, ja minut ohjattiin tilaan, jossa oli kaupungin hyvinvointineuvoja vastaamassa kysymyksiini. Hän oli todella hyvin ystävällinen ja asiantuntija.

Turun kaupunki on satsannut todella paljon voimavaroja kaikenlaiseen hyvinvointiin ennnaltaehkäisevästi, jotta me eläkeläiset voimme elää kotonamme täysipainoisesti ja mielekkäästi mahdollisimman pitkään.

Hyvinvointineuvoja painotti, että heidän työnsä on ohjata meitä eläkeläisiä, senioreita panostamaan hyvinvointiimme ennakoivasti. He tarjoavat yhteistyökumppaneidensa kanssa meille todella paljon erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa henkilökohtaisia unelmiamme, yksin tai ryhmässä.

Itse ajattelen, että nämä mahdollisuudet jäävät väliin, koska rohkeutemme lähteä yksin liikkeelle on huono. Siis tarvitsemme vertaisiamme kavereita.

Hyvinvointineuvoja kehotti meitä kotona asuvia senioireita tulemaan erilaisiin, meille suunnattuihin paikkoihin ja tilaisuuksin. Sieltä löytyy muitakin yksinäisiä ja näin erilaisia ryhmiä on mahdollista muodostaa.

Siis rohkeasti ovenkahvaan kiinni ja sisälle näihin toimintoihin. Yhteispalvelu Monitori sijaitsee Skanssin kauppakeskuksessa, 2. kerros, itäparkin pääty, puh. 040 160 4556.

Meistähän pidetään huolta... Missä asutkin.
Meistähän pidetään huolta… Missä asutkin.

Sain myös esitteen Lehmusvalkaman elämysretkistä. Esitteessä kerrotaan kolmesta retkestä: 1.7. Tampereen teatterimatka, 20.8., Sipoo-Porvoo retki ja 16.9. kulttuurimatka Hämeenlinna-Hattula-Renko.

Lehmusvalkaman ja Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa järjestetään tosi paljon erilaista ohjelmaa: liikuntaa eri muodoissa, muun muassa vesijumppaa, voimistelua, pallopelejä, käsitöitä, lukupiirejä, matkoja, tietokoneen käytön opastusta, erilaisia ohjelmailtoja ja tanssi-iltoja, hengellisiä tilaisuuksia jne.

Tarjolla on muun muassa 11.5. alkava maksuton seniori-ikäisten parisuhdekurssi ”Tahdolla ja taidolla”, piristysruiske parisuhteeseen ja valokuvauskurssi ”Hyvinvointiani vahvistavat valokuvani”, joka toteutuu, jos ilmoittautuneita on riittävästi 5.5.2015 mennessä.

Lehmusvalkaman hyvinvointineuvojat: puh. 040 674 0165 ja 050 396 7168.

Ruusukorttelin hyvinvointineuvojat: puh. 040 673 9885 ja 040 162 7247.

Näin kevät koittaa. Iloa ja rakkautta elämään...
Näin kevät koittaa. Iloa ja rakkautta elämään…

Seuraavaksi olenkin kiinnostunut tutustumaan Lehmusvalkaman hyvinvointikeskukseen. Täytyy olla utelias ja vieläkin uteliaampi. Kysyvä ei tieltä eksy!

Jos olet halukas lähtemään mukaan, niin tavataan perjantaina 17.4. klo 10 Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksen aulassa, osoitteessa Karviaiskatu 7. Nähdään!

Kommentoi