Treenisykkeellä

BLOGIT | Treenisykkeellä

Oikeasti hyvänmakuinen vihersmoothie

Lomalla huomaa miten tärkeää ateriarytmin ylläpitäminen on. Olisi hyvä syödä pieniä aterioita 5-6 kertaa päivässä, 3-4 tunnin välein. Yksinkertaista, mutta tuntuu, että ammattilaisenkin on välillä testattava miltä se ”lomamuudi” tuntuu. Ei tuntunut hyvältä, kun näytin ihmisjalkapallolta sen jälkeen, kun olin syönyt irtokarkkeja kuin nälkäinen hevonen. Sattuu niitä pieniä kompastuskiviä meidän ammattilaistenkin tielle, joten niistä ei kenenkään kannata ottaa suurta stressiä. Arki on arkea ja juhla on juhlaa. Tulee löytää itselleen sopivin tapa pitää ateriarytmit yllä ja minun vartalolleni sopii juuri tuo 5-6 ateriaa päivässä, säännöllisin 3-4 tunnin välein. Silloin nälkä ei kasva liian suureksi eikä tule nälkäisenä ahmittua mitä sattuu.

Pitkään olin kokeillut erilaisia reseptejä kuuluisasta vihersmoothiesta ja jokainen niistä maistui… no, vihreältä! Kitkerältä lehtisalaatilta, jota ei saanut uppoamaan edes nenästä kiinni pitämällä. Olen sellainen, että haluan nauttia ruoasta ja erilaisista mauista. Korostan tätä myös asiakkailleni, että laihduttajan ruoka voi ja kuuluukin maistua hyvältä. Terveellinen ruoka maistuu hyvältä ja siitä saa nauttia!

Itse en koskaan uskonut löytäväni vihreää yhdistelmää, jota suostuisin juomaan hymy huulilla. Olisin nauranut, jos joku olisi sanonut, että tulen löytämään vihersmoothien, jota haluan tehdä aina uudestaan ja uudestaan. Tämä smoothie sopii myös henkilöille, jotka eivät ruokavaliossaan suosi syystä tai toisesta maito -tai viljatuotteita.

Vihersmoothie

Lehtikaalia

Rucolaa

Pinaattia

1 päärynä

1 hyvin kypsä banaani

1,5 dl kylmää vettä

Itse olen laittanut 2 lehtikaalin lehteä, rucolaa ja pinaattia kourallisen molempia. Ohje on yhteen annokseen, eli noin 3-5dl. Jos haluaa isomman määrän, kannattaa lisätä ainesosien määrää. Itse suosin pinaattia, joka on maultaan hyvin kevyt ja lempeä. Tämä vihersmoothie on loistava proteiinin, raudan, K- vitamiinin, foolihapon ja karotenoidien lähde. Päärynän ja banaanin maut kätkevät vihreät maut alleen, ja maku on ihanan pirteä ja raikas!

Moni on kokenut suuria ennakkoluuloja tästä smoothiesta, juuri tuon ulkonäön vuoksi. Asiakkaani ovat kuitenkin positiivisesti yllättyneet ja kertoneet, että tämä todella oli hyvää. Joten nyt vaan tehosekoittimet hurraamaan! Tämä smoothie on helppo ottaa myös mukaan, koska se ei sisällä helposti pilaantuvia tuotteita, kuten esimerkiksi maitoa, rahkaa tai jogurttia. Tulkaa ihmeessä kertomaan, mitä mieltä olette!

Kaikki kuvat: Pauliina Ruokonen

Kommentoi