Muotiholisti

BLOGIT | Muotiholisti

Oma tyylini

Moikka! Tänään haluan kertoa teille hieman omasta tyylistäni: mitä muoti merkkaa minulle ja siitä, minkälaisista vaatteista pidän.

Mun kiinnostus muotiin alkoi jo tosi tosi pienenä. Voisi sanoa, että sen jälkeen kun äitini mainitsi minulle kahdeksanvuotiaana Coco Chanelin, niin olen ollut myyty muodille. Mulle muoti on tapa ilmaista itseäni ilman sanoja, pukeutumisella voi ilahduttaa ja inspiroida muita. Mulle on terapiaa mennä vaatekaapille ja alkaa yhdistellä erilaisia asuja. Saatan käyttää monta tuntia siihen, enkä kyllästy ikinä.

En tiedä, onko vähän liikaa sanottu, että oman tyylin kehittäminen on kehittänyt mun itsetuntoani/itseluottamusta, sillä olin vielä ala-asteella tosi ujo ja hiljainen. Kun löysin oman juttuni ja sain vielä kehuja vaatteistani, itseluottamus alkoi kehittymään ja siinä samalla oma tyylikin.

Tämän vähän henkilökohtaisemman johdatuksen jälkeen päästään asiaan. Keräsin vaatekaapistani sellaiset vaatteet joilla voin tiivistää tyylini ilman liian pitkiä selityksiä. Joten tässä kuvia selityksineen.

Yläosista lemppareitani ovat raitapaidat, nuo poolokauluspaidat ja eri tavoin koristellut paidat. Ei mulla oikeastaan ole lemppareita, koska kokeilen aikalailla kaikkea. Ainoa ehdoton NO-”paita” mitä en ikinä laittaisi päälleni olisi sellainen makkarankuoren näköinen ylipitkä toppi yhdistettynä leggingseihin.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tähän kuvaan yritin saada koottua mahdollisimman erilaisia kankaita ja materiaaleja. Rakastan yhdistellä kankaita, värejä ja materiaaleja. Kokeile rohkeasti yhdistää esimerkiksi raitapaita samoin värein kuvioidun hameen kanssa. Helppo keino saada mielenkiintoinen asu. Itse käytän tätä keinoa melkein joka päivä, ja se onkin yksi tyylini kulmakivistä.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Nämä pahikset jakavat mielipiteitä. Minä kuulun niihin, jotka rakastavat haalareita. Niin mukavat päällä ja helppo asu, kun laittaa vaikka poolokauluksisen paidan tai lempipaitapuseron tuonne alle.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kesäisin rakastan laittaa päälleni jumpsuitteja ja erilaisia mekkoja. Nämä kuvassa olevat ovat tämänhetkiset suosikkini.

En jaksa edes odottaa, että pääsen käyttämään näitä!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Bomber-takit ovat myös niin mun juttu. Tuo sininen on jo kaksi vuotta vanha, ja olen käyttänyt sitä ihan hulluna! Punainen on vähän uudempi, mutta olen jo ehtinyt käyttämään sitäkin. Mulla on päällä toinen näistä ainakin kerran viikossa.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Oon innostunut kaikista erilaisista takeista. Kun nyt Suomessa ollaan, niin täällähän suurin osa vuodesta käytetään takkia. Miksei niitä voisi sitten olla vähän erilaisia, ettei pelkkää mustaa nahkatakkia? Myönnän kyllä että oon nahkatakkien suuri fani, mutta on kiva välillä heittää turkoosi karvatakki päälle ja kerätä siinä samalla muutama hämmästelevä katse. 😀

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hatut, hauskat pikkulaukut, kengät yksityiskohdilla, rannekorut, aurinkolasit ja hajuvesi. Siinä lempiasusteeni tällä hetkellä. Oon kyllä huomannut, että pelkät kivat vaatteet ei riitä, vaan asusteet tekee sen tyylin. Lisäänkin aina sen jonkun pienen jutun asuun, mikä tekee siitä täydellisen.

Boheemia yhdistettynä glamouriin, erilaisia materiaaleja + värejä yhdistettynä, valkoinen + kuviot. Nuo yhdistelmät ovat ssuosikkejani, ja ne ovatkin jokaisen asuni kulmakivet (paitsi koiranulkoilutusasuissa tyylin kulmakivet on vähän muuta).

Älkää kuitenkaan tämän postauksen takia saako sellaista kuvaa, että väittäisin olevani täydellinen. Ei munkaan asut ole aina niin mietittyjä ja niin hirveen täydellisiä. Varsinkaan kouluaamuina en yksinkertaisesti ehdi miettimään sen tarkemmin.

Kokoan tähän vielä listan TOP-5 vaatekappale suosikeistani tällä hetkellä:

1. Leveälahkeiset housut ! R-a-k-a-s-t-a-n isolla R:llä
2. Raitapaidat
3. Perusfarkut
4. Valkoiset pitkähihaiset
5. Haalarit

Toivotan teille kaikille ihanaa viikonloppua nyt jo!

Ja hei kertokaapa te kommenttiboxissa millainen teidän tyyli on, onko yhtään samaa kun mulla? 🙂

<3:llä Nelli

Kuvat: Nelli Hemmilä.

2 vastausta artikkeliin “Oma tyylini”


Kommentoi