Nuku hyvin, jaksa paremmin!

MAINOSBLOGI | Nuku hyvin, jaksa paremmin!

Näetkö painajaisia joululahjoista? Mitä jos lahjoittaisit hyvää unta?

Pehmeät paketit voivat olla iloinenkin yllätys: hyvä ergonominen tyyny, muhkea peitto, ylelliset lakanat tai jopa uusi sänky.

Tavanomaisesta poikkeava lahja varmasti kelpaa, puhtaaseen ja hyvään sänkyyn on ihana mennä ajoissa nukkumaan. Laadukas yöuni auttaa jaksamaan kiireen keskellä.

Oikein valittu tyyny parantaa oleellisesti nukkuma-asentoa. Se antaa päälle rennon ja luonnollisen asennon ja estää lihasjännitystä tukemalla niskaa. Kun ammattilainen on apuna tyynyä valittaessa, tulee kerralla hankittua juuri oikeanlainen tyyny. Yöunet paranevat välittömästi.

Ergonominen tyyny on sellainen, jonka voi säätää jokaiselle nukkujalle sopivaksi. Tyynyn tehtävä on tukea päätä ja antaa kaularangalle luonnollinen, suora asento. Tavallinen tyyny voi nostaa pään liian ylös, kun taas liian matalan tyynyn antama tuki voi olla vähäinen. Olisi hyvä, että tyyny olisi hieman korkeampi niskan kuin pään alta. Hyvä tyyny estää lihasjännitystä tukemalla niskaa.

Vaihda tyyny kahden vuoden välein

Paraskaan tyyny ei silti ole ikuinen, vaan sitä suositellaan vaihdettavaksi noin kolmen vuoden välein, tai silloin, kun se on menettänyt muotonsa. Lahjan saajan kannattaa kirjoittaa tyynyn pesulappuun ostopäivä, jotta hän osaa hankkia uuden tyynyn ajallaan.

Tyynyä tulee myös huoltaa oikeaoppisesti. Tukkoisen nenän, finnien ja silmien rähmimisen syy voi löytyä yllättäen tyynystä. Tyynyyn kertyy likaa ihosta ja hiuksista, joten kannattaakin pitää huolta tyynyn puhtaudesta.Tyynyliinan vaihtaminen joka viikko ja tyynyn peseminen vähintään neljä kertaa vuodessa on suositeltavaa. Tarkka huolto-ohje löytyy pesulapusta, mutta useimmat tyynyt tai tyynynpäälliset voi pestä 60 asteessa. Pesuainetta tulee käyttää noin kolmannes normaalista määrästä, eikä huuhteluainetta käytetä lainkaan. Pesun jälkeen tyyny pöyhitään ja kuivataan ilmavassa paikassa.

Varmista, että nukut mukavan peiton alla

Nukutko parhaiten lämpimän untuvapeiton alla vai tuoko kevyt, lämpöä tasaava peitto paremman unen? Tosiasia on, että peitto vaikuttaa unen laatuun olennaisesti. Unikulman monipuolinen peittomallisto on suunniteltu suomalaiseen makuun. Peittomme valmistetaan hengittävistä, allergiatestatuista materiaaleista ja täytevaihtoehtoja löytyy perinteisestä untuvasta aina teknisiin materiaaleihin.

Vinkki: Jätä vuode hetkeksi aamuisin petaamatta, jotta peitto ja sänky tuulettuvat.

www.unikulma.fi

Asiantuntijamme palvelevat Itäniityntie 14, Raisio. Tervetuloa! Varaa henkilökohtainen palveluaika

 

Kommentoi