Asennetta & asusteita

BLOGIT | Asennetta & asusteita

Huivien sidonnalla vaihtelua kesän asuihin

Lähes jokaisessa tyylikoulutuksessa ja kohtaamisessa kysellään apua huivien käyttöön. Tässä muutamia vinkkejä kuvien avulla, miten huivia voi solmia ja miten sitä voi käyttää näin kesäiseen aikaan.

 

Ruusu

Tämä sidonta pelastaa huonon hiuspäivän. Jaa pitkulainen huivi puoliksi ja kierrä molemmat päät toistensa ympäri ja kiepsauta lopuksi rullalle ohimolle (hieman sivuun).

 

Toppi

Hellepäivään tuo vaihtelua huiveista kiedotut topit. Ota neliön muotoinen huivi ja taita se puoliksi. Sido avoimen kolmion kärjen päät niskan takaa kiinni ja kiepsauta suoran alareunan vapaat kulmat selän takaa solmuun.

 

Bolero

Olkapäät saat kauniisti halutessasi peittoon, sukeltamalla tuubihuivin sisään. Parhaiten tässä toimii hieman lyhyempi tuubihuivi (muuten selän taakse jää roikkumaan turhaan pepun päälle ylimääräistä kangasta). Tuubihuivin saa näppärästi lyhennettyä ihan vain ompelemalla saumakohdasta se suoralla ompeleella lyhyemmäksi.

Säkenöiviä kesäpäiviä!

7 vastausta artikkeliin “Huivien sidonnalla vaihtelua kesän asuihin”


  • Tuulia Alanen-Brandt

   Huivi on kiva ja trendikäs lisä miesten pukeutumiseenkin. Teillä on vähemmän asusteita käytettävänä ja siksi silmälasit, aurinkolasit, kello ja huivit on hyvä pitää mukana kokonaisuuksissa. Mies voi solmia huivin kesällä rennosti, vähän ”hutaisten” vain kaulan ympäri. Valitse riittävän ohut, vaikka pellavaa henkivä huivi. Älä solmi sitä liian tiukalle, vaan jätä hieman tilaa kaulan ja huivin välille. Kannattaa aina kokeilla huivia päälle, jotta huomaa onko se oikean mittainen solmimiseen. Suosittelen myös kysymään neuvoa myymälästä, josta huivia on ostamassa, osaava myyjä voi ehdottaa vinkkejä. Kesän juhliin voi kravatin tai rusetin sijasta myös solmia kauluspaidan alle huivin, mutta silloin materiaalin on hyvä olla ohutta ja silkkimäistä. Syksymmällä voisinkin tehdä postauksen miesten asusteista ja mm.tavoista solmia huivit.


 1. Ulla Forsman

  Minulla on paljon eri värisiä huiveja, useimmat neliön muotoisia. En vain osaa solmia niitä niin, etteivät kohta tursottaisi rumasti takin tai puseron kauluksesta. Jokin neula ehkä auttaisi, mutta en mielelläni tee huiviin reikää. Huivin solmiminenkin on taitolaji.


  • Eija K

   Eikö solmimisen voi opetella? Eihän juuri kukaan ole seppä syntyessään.😉


  • Tuulia Alanen-Brandt

   Neliön mallisen huivin voi solmia niin, että teet keskelle huivia pienen solmun ja käännät huivin ympäri, niin että solmu jää sisäpuolelle jemmaan. (Jos huivi on niin pieni, ettet saa sitä solmuun, kuro se vaikka kumilenkillä keskeltä suppuun.) Sitten otat kahdesta kulmasta kiinni ja sidot ne niskan taakse. Etuosaan jää laskosmainen kaula ruusuke, jonka voi halutessa työntää kauluksesta osaksi sisälle tai antaa olla ulkopuolella. Kaularusetit ja ruusukkeet ovat juuri nyt in.


Kommentoi