Tasapainoillen

BLOGIT | Tasapainoillen

Kännykänkäytön 10 käskyä

  1. Älä koe olevasi pakotettu vastaamaan jokaiseen puheluun. Rauhoittavastakin soittoäänestä tulee sietämätön, jos tavoitteena on vastata puheluun kuin puheluun ennen kuin on liian myöhäistä. Jos siis pyörität pullia tai suomustat siikaa: anna sen soida. Hengitä syvään, jatka tekemisiäsi ja soita myöhemmin takaisin tilanteen vaatiessa.
  2. Älä kyllästytä muita puheluillasi. Emme halua kuulla lemmikkisi löysästä vatsasta tai naapuriesi rikkaruohoista, kun istumme bussissa matkalla lentokentälle.
  3. *prrr* – Mitä? *pinggg* – Hmm? *tilulilulei* – Tullaan!! STOP. Älä ole puhelimesi orja ja huomioi sen jokaista ääntä. Anna kapulalle rajoitettuja ajanjaksoja, kuten viisi minuuttia herätyksen jälkeen, ennen töiden aloittamista, lounastauolla ja niin edelleen.
  4. Älä käytä näppäinääniä, jos et kuulu sukupolveen, joka ei osaa asettaa niitä pois päältä. Ympäristömme on jo tarpeeksi meluisa.
  5. Älä pilaa tunnelmaa instagrammaamalla tai tilapäivitystä kirjoittamalla. Käyttäjätiliesi ei ole oltava ajan tasalla. Kuvan tai ajatuksen voi jakaa jälkikäteenkin.
  6. Kunnioita ihmisiä, jotka eivät halua Googlen vastauksia jokaiseen pohdintaansa. Pähkäileminen on monien mielestä mukavaa.
  7. Älä aiheuta hengenvaaraa näppäilylläsi. Pidä kuskin paikka puhelimattomana. Hiljennä tai sulje kapula, jos houkutus on muuten liian suuri. Vastaa tärkeisiin pirahduksiin vaikkapa bensa-aseman parkkipaikalla.
  8. Vältä puhelimesi käyttöä alkoholin vaikutuksen alaisena. Kännissä olet niin ääliö, ettei älypuhelinkaan auta. Käskyn noudattaminen lieventää morkkiksia. Vaihtoehtoisesti voit ladata puhelimeesi alkoholilukkosovelluksen, joka pistää sinut ratkomaan tehtäviä ennen, kun voit käyttää puhelintasi.
  9. Tunnista tilaisuudet, joissa puhelimenkäyttöä on rajoitettava, ja noudata sääntöjä. Muista, että jo puhelimen näytön valo saattaa häiritä muita esimerkiksi pimeässä elokuvateatterissa.
  10. Anna kännykkäsi vaikuttaa sosiaaliseen elämääsi ainoastaan positiivisesti. Ole läsnä. Jätä kännykkäsi vaikkapa takkisi taskuun, kun vietät iltaa ystäviesi kanssa. Opetathan tavan myös jälkikasvullesi esimerkkiä näyttämällä.

Kommentoi